ȘTIRI

Bucureştiul va putea fi admirat de la 30 m înălţime din turnul de apă al Postăvăriei Române

În jurul turnului va fi montată o scară în spirală, care va facilita accesul vizitatorilor la o panoramă a orașului de la 30 de metri înălțime, iar bazinul din vârful turnului va fi pictat în urma unui concurs de proiecte, jurizat chiar de locuitorii cartierului.

Asociația culturală Make a Point folosește acest obiectiv industrial – utilizat și azi la creșterea presiunii apei în conductele orășenilor – în „lupta” pentru cucerirea culturală a cartierului Pantelimon.

Înalt de 37 de metri (ultimul segment de 6 metri înălțime va fi folosit numai pentru pictură), turnul de apă va fi transformat în următoarele luni într-un obiectiv turistic și cultural, care va găzdui expoziții de artă și alte evenimente culturale destinate locuitorilor din sectorul 2 și nu numai.

Inaugurarea oficială a noului turn de apă și artă va avea loc în noaptea de Revelion dintre anii 2012-2013. Proiectul este realizat cu sprijinul unei bănci, iar costurile totale se vor ridica la aproximativ 90 000 EURO.
Turnul este situat chiar în incinta Postăvăriei Române, pe Șos. Morarilor nr. 1 sector 2 București și este deocamdată singurul turn/castel de apă construit în perioada comunistă, care își găsește și o aplicabilitate turistică. Unele dintre vechile castele de apă din România, adevărate bijuterii arhitectonice, au fost degradate sau demolate în ultimii 20 de ani.

Sursa: evz.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button