Bucureştiul va finanţa Oltchimul. Anunţul a fost făcut de Sorin Oprescu

de:
13 sept. 2012
0 Afișari
Bucureştiul va finanţa Oltchimul. Anunţul a fost făcut de Sorin Oprescu

Campioana României la handbal feminin se confruntă cu pericolul falimentului sau chiar al desfiinţării, după ce combinatul cu acelaşi nume şi-a retras sprijinul financiar.

Problemele financiare ale Oltchimului din handbal au ajuns până la Guvern, iar la nivel declarativ toată lumea pare interesată să se implice pentru a le remedia. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristian Gaţu, a făcut memoriu către primul ministru şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret(ANST), subiectul fiind luat ieri în discuţie la o şedinţă la care a participat şi primarul general al capitalei, Sorin Oprescu. La ieşire, edilul-şef al Bucureştiului a venit şi cu soluţia salvatoare pentru Oltchim: „Vreau să găsesc forma juridică de a face parte din CSM, clubul primăriei, de a putea să finanţez pregătirea handbalistelor, pentru a nu fi excluse după aceea din Liga Campionilor”. Chiar dacă la prima vedere a arătat că nu deţine toate informaţiile legate de campioana României, din moment ce a pomenit că deţine un buget de 7,5-8 milioane de euro, Oprescu a afirmat că echipa va fi lăsată să joace în continuare la Vâlcea. „Vor juca însă şi sub semnul Primăriei Bucureşti, aşa e frumos”, a adăugat primarul, scrie prosport.ro.

Oltchim Ramnicu Vâlcea riscă să nu evolueze în acest sezon al Ligii Campionilor, dupa ce Combinatului Chimic a anunţat că n-o va mai sprijini financiar.

Oltchim e favorită la câştigarea Ligii Campionilor, după transferurile de marcă din această vară.

Cookies