Bucureştiul va avea un TEATRU TEMPORAR. Află ce rol va avea

de:
08 aug. 2016
0 afișări
Bucureştiul va avea un TEATRU TEMPORAR. Află ce rol va avea

Se imputerniceste Institutia Primarului General prin aparatul de specialitate sa demareze procedurile legale in vederea proiectarii si realizarii obiectivului de investitii ‘Teatru temporar‘”, prevede proiectul de hotarare.

In expunerea de motive se arata ca, din cauza unor lucrari de modernizare si consolidare sau a faptului ca nu au spatii moderne pentru spectacole, multe teatre bucurestene nu isi pot utiliza propriile sali, intampinand astfel dificultati de ordin administrativ si de organizare a activitatii.

Prin realizarea obiectivului de investitii „Teatru temporar”, Municipiul Bucuresti doreste sa rezolve o problema majora si sa se inscrie intr-o directie de inovatie arhitecturala ce poate fi transformata in capital de imagine si turistic al orasului. Exista numeroase studii de caz pe plan international despre beneficiile pe care le aduc investitiile in infrastructura culturala si mai ales in crearea asa numitelor „land-mark-uri”: cladiri sau monumente cu arhitectura deosebita„, se arata in raportul de specialitate.

Pe baza analizei salilor de teatru existente, s-a estimat un necesar de 400-450 de locuri de spectacol, mentioneaza sursa citata. De asemenea, amplasamentul acestui teatru ar urma sa fie unul central, cu acces facil auto si prin mijloacele de transport in comun.

Se propune realizarea unui pavilion cu arhitectura inovativa. Abordarea estetica va fi una complexa si va presupune o imbinare echilibrata a elementelor clasice cu material si tehnici moderne de executie. Fiind vorba de o constructie temporara, fara caracter permanent, se propune realizarea unei constructii usoare, cu structura metalica, toate finisajele si dotarile interioare vor fi gandite in concordanta cu specificul inovativ al proiectului. Constructia va trebui sa indeplineasca performantele specifice desfasurarii spectacolelor, precum si normele de securitate seismica si cele referitoare la incendiu si impactul asupra mediului„, reiese din raportul de specialitate.

Cookies