Bucureștiul va avea un Centru de Transplant Multi-organ în cadrul Spitalului Clinic „Sfânta Maria”, anunță Nicușor Dan

16 nov. 2022
137 Afișari
Bucureștiul va avea un Centru de Transplant Multi-organ în cadrul Spitalului Clinic
Bucureștiul va avea un Centru de Transplant Multi-organ în cadrul Spitalului Clinic "Sfânta Maria", anunță Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că Bucureștiul va avea un Centru de Transplant Multi-organ în cadrul Spitalului Clinic „Sfânta Maria”. Primarul Capitalei spune că acest proiect este unic în sud-estul Europei.

Centru de Transplant Multi-organ în București

Noul centru de transplant multi-organ din București este un proiect unic ca anvergură și importanță în sud-estul Europei, anunță Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Aici, medicii vor putea efectua transplanturi în condiții moderne, echivalente celor oferite în centrele de transplant din țările Uniunii Europene și în alte centre medicale internaționale.

„Noul centru – un proiect unic ca anvergură și importanță în sud-estul Europei, va permite efectuarea de transplanturi în condiții moderne, echivalente celor oferite în centrele de transplant din Europa și în alte centre medicale internaționale”, spune primarul general al Capitalei.

Ce presupune realizarea acestei investiții:

  • construirea unei noi clădiri, cu regim de înălțime 3S+P+7E+8Erth,
  • în clădire vor funcționa integrat compartimente și secții medicale precum:
    • Imagistică (CT și RMN),
    • Ambulatoriu (cu 16 cabinete),
    • Laborator Anatomo-patologie și Laborator Transplant,
    • ATI (cu 17 paturi),
    • Bloc Operator (cu 8 de Săli de Operație),
    • spitalizare cu 66 paturi.

Finanțarea este prin PNRR

Investiția valorează, în total, 610.172.610,57 lei (cu TVA inclus), iar finanțarea se va face prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), bugetul local al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, și/sau din alte surse legal constituite.

Nicușor Dan transmite că proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, inițiat de ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București), instituție aflată în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, a primit aprobarea consilierilor generali în ultima ședință a CGMB.

Cookies