ÎN BUCUREȘTI

Bucureștiul va avea tramvaie noi. Nicușor Dan a semnat astăzi contractul cu Astra Vagoane

Bucureștiul va avea tramvaie noi. Contractul pentru achiziția a 100 de tramvaie noi care vor intra în flota STB a fost semnat astăzi.

Bucureștiul va avea tramvaie noi. Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a semnat marți contractul de achiziție a 100 de tramvaie fabricate de Astra Vagoane, destinate STB.

La ceremonia de semnare a fost prezent primarul general Nicușor Dan, oficiali ai Astra Vagoane și ai STB, informează clubferoviar.ro.

Bucureștiul va avea tramvaie noi

Tramvaiele noi au 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei.

Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele, mai precizează sursa citată.

Primul tramvai de la Arad ar putea ajunge în București abia anul viitor. Și asta pentru că prototipul poate fi livrat în primele 15 luni, potrivit condițiilor contractuale.

„Furnizarea primului tramvai este peste 15 luni, în august 2022, urmând să fie furnizate 4 tramvaie în fiecare lună, cu lungimea de 36 de metri, adică mari, potrivite pentru București”, a declarat Nicușor Dan.

Actualul primar a criticat fosta administrație.

„Dacă nu s-ar fi încăpățânat să insiste să dea în mod ilegal acest contract unei firme turcești, și știți că s-a pronunțat și instanța, am fi avut aceste tramvaie în vara lui 2020. Primul tramvai va veni la București în august 2022”, a anunțat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

Pe ce linii vor intra pe traseu

“Am semnat astăzi, alături de Primarul General Nicușor Dan, contractul pentru achiziționarea a 100 de tramvaie de 36 m, cu podea total coborâtă. Țin foarte mult la modernizarea parcului mijloacelor de transport în comun deoarece mă interesează ca serviciile oferite cetățenilor Capitalei să fie de calitate. Trebuie să acordăm prioritate acelor mijloace de transport care contribuie la reducerea poluării în București.

Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu începând cu anul 2022 și vor putea fi folosite de bucureșteni pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55.

În mandatul meu, principalele priorități vor fi siguranța și confortul călătorilor din București. Parcul auto existent va fi întreținut, curățat iar serviciile noastre de transport călători se vor îmbunătăți permanent”, a declarat Adrian Criț, Director General Societatea de Transport București.

Luni, USR București îi solicita Primarului General, Nicușor Dan, organizarea de urgență a unei dezbateri publice în ceea ce privește transportul public de suprafață din București și Ilfov.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, vineri, bugetul Capitalei, într-o ședință extraordinară convocată de primarul general Nicușor Dan, după ce acesta a ajuns la o înțelegere cu consilierii USR PLUS. Bugetul Municipiului București a fost adoptat cu 34 de voturi pentru, 5 împotrivă și 15 abțineri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button