Bucureștiul va avea primul serviciu de car-sharing dedicat firmelor

de:
31 iul. 2016
0 Afișari
Bucureștiul va avea primul serviciu de car-sharing dedicat firmelor

Amplasată în parcarea Băneasa Business and Technology Park din nordul Capitalei, prima staţie fixă a Pony Car Sharing deserveşte, pentru început, doar companiile din zonă. Acestea vor decide numele angajaţilor proprii care se pot înscrie în sistemul de car-sharing având la dispoziţie, pentru început, un parc compus din 25 de maşini BMW i3 (electric) şi Mini. Pentru că nu este un servicu obişnuit de car-sharing, ci unul destinat companiilor, menit în acelşi timp să testeze piaţa bucureşteană, acesta necesită o programare a celor care doresc să utilizeze un vehicul astfel încât flota existentă să poată satisface toate solicitările, scrie capital.ro.

Nu am făcut un calcul exact în privinţa costurilor, însă la Cluj (n.n. – acolo unde programul pentru persoane fizice funcţionează de câteva luni) preţurile minime sunt de 1 leu/minut sau 280 de lei/zi”, a declarat Demis Ghindeanu, unul dintre fondatorii Pony Car Sharing. De asemenea, conform acestuia, staţia-test din Bucureşti presupune că toţi clienţii trebuie să preia şi să returneze maşina din acelaşi punct spre deosebire de serviciul din Cluj unde există posibilitatea de a lua maşina dintr-un punct şi a o lăsa în altul. „Nu putem extinde rapid serviciul în Bucureşti pentru că, după calculele noastre, am avea nevoie de minimum 800 de maşini. De asemenea, investiţia iniţială şi cash-flow-ul negativ din primele luni trebuie susţinute de un partener puternic pe care încă îl mai căutăm„, a adăugat oficialul Pony.

Aflat deocamdată în stadiul de testare, proiectul Pony Car-Sharing din Bucureşti ar trebui să reducă substanţial costurile companiilor care îl accesează. „Vom extinde treptat serviciul din Bucureşti poziţionând staţii acolo unde există cerere. Pe lângă utilizarea în comun a unor vehicule cu propulsoare mici şi, prin urmare, puţin poluante precum Mini, Volkswagen Up! şi Smart, parcul serviciului de car-sharing propus de Pony se extinde din acest an şi cu un model electric foarte performant. Nu mai puţin de 15 vehciule BMW i3 – un record pentru achiziţiile de maşini electrice – vor intra în flota Pony Car Sharing în acest an. 

Cookies