Bucureştiul va avea primul muzeu al deşeurilor din Europa

de:
15 nov. 2010
1 Afișari
Bucureştiul va avea primul muzeu al deşeurilor din Europa

O statistică ce spune tot despre educaţia ecologică a românilor : doar 1% din deşeuri sunt colectate selectiv. Informaţia vine de la ( preşedintele Centrului de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă, Ilie Brie, care a declarat la emisiunea „Planeta Verde” de la RFI că situaţia poată fi schimbată printr-o modificare a atitudinii populaţiei.

„Chiar şi atunci când maşina de gunoi trece şi pune în aceeaşi benă hârtiile adunate separat cu PET-urile şi metalele, procesul de triere, de selectare, care se produce la capăt este mult mai uşor, iar deşeurile nu se contaminează unele pe altele. De fiecare dată când deşeurile sunt puse amestecat, contaminarea este de circa 80%, ceea ce e foarte mult”, explică Ilie Brie.

În acest context, primul Muzeu al Deşeurilor din Europa se deschide la Bucureşti, pe data de 23 noiembrie. Muzeul va fi găzduit de mall-ul AFI Palace.

Organizaţia neguvernamentală Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă vrea să atragă astfel atenţia asupra nevoii ca deşeurile să fie colectate selectiv.

Cookies