Bucureştiul va avea al treilea mall, ca mărime, din Europa

de:
09 nov. 2010
0 Afișari
Bucureştiul va avea al treilea mall, ca mărime, din Europa

The Colosseum va fi construit în sectorul 1 al oraşului Bucureşti, pe şoseaua Chitilei, de dezvoltatorul român Nova Imobiliare, scrie România Liberă. La finalizarea proiec­tu­lui, centrul comer­cial şi parcul de retail The Colosseum vor cuprinde 190.000 mp de spaţii destinate comerţului detailist, cu peste 480 magazine şi 8.500 locuri de parcare. Centrul va fi construit pe o suprafaţă de 620.000 mp din zona şoseaua Chitilei. Investiţia pentru dezvoltarea întregului proiect va depăşi 350 milioane de euro.

Construcţia parcului de retail, prima etapă a proiectului, a început deja. El va cuprinde spaţii comerciale de la 1.500 – 19.500 mp, pe o suprafaţă totală de 58.000 mp. Deschiderea este programată pentru vara anului 2011, iar printre chiriaşii stabili se află firme binecunoscute, precum hipermarketul Carrefour şi reţeaua de magazine do-it-yourself Leroy Merlin.

Îmbunătăţirea infrastructurii zonei este un lucru important în acest moment. Dezvoltatorul vrea un acces facil la acest complex, prin intermediul unor pasaje conectate la o nouă şosea cu trei benzi. „Aproximativ 1,8 milioane de rezidenţi locuiesc la mai puţin de 30 minute cu maşina de The ­Colosseum şi 1300 maşini trec în mod obişnuit pe lângă complex, în orele de vârf. Această cifră va creşte după finalizarea parcului de retail. Conceptul de transport prevede şi o nouă linie de autobuz, precum şi o staţie de tramvai, pentru un acces comod la The Colosseum.„ se arată într-un comunicat trimis de dezvoltator.

Cookies