Academia de tenis din București va fi gata în primăvară – demersurile au fost demarate

de:
05 aug. 2013
0 Afișari
Academia de tenis din București va fi gata în primăvară - demersurile au fost demarate

Academia de tenis va fi construită în Complexul Sportiv Lia Manoliu, în imediata vecinătate a Arenei Naţionale, pe fosta platformă de prefabricate şi organizare de şantier a stadionului, care şi-a încheiat activitatea. Academia va avea şase terenuri de tenis dotate cu gradene pentru 1.300 de spectatori, spaţiu de alimentaţie publică şi comerţ şi vestiare şi grupuri sanitare.

Primăria Capitalei a publicat luni anunțul de participare pentru Academia de Tenis, prin intermediul căruia se va alege firma, sau grupul de firme, care se va ocupa de proiectarea şi construcţia noului complex sportiv. Durata de realizare a proiectului este de 60 de zile, iar durata estimată pentru finalizarea construcţiei propriu-zise este de şase luni. Astfel, proiectul ar trebui să fie finalizat la opt luni de zile după ce Primăria va alege firma cu care va semna contractul. 

Noua Academie de Tenis va costa municipalitatea circa 1,7 milioane de euro, bani ce vor proveni în totalitate de la bugetul local. 

„Beneficiarii directi ai investitiei sunt locuitorii orasului, ce doresc o locatie pentru practicarea tenisului in conditii optime, sportivii consacrati si cei in afirmare ce doresc un spatiu la standarde internationale pentru antrenamente si competitii”, se arată în studiul de fezabilitate aferent acestui proiect. 

Corpul principal va fi o cladire cu o inaltime de 4,50 metri, iar cladirea care va adaposti anexa sportiva si grupurile sanitare urmeaza sa fie pozitionata langa terenurile de tenis. Pentru fatada au fost prevazute inchideri in sistem fatada cortina şi, local, placaje din piatra, metal, sau beton aparent. 

Parcarea autoturismelor va fi asigurata de parcajul adiacent terenului, iar in interiorul Academiei de Tenis a fost prevazuta o circulatie pietonala, conform studiului de fezabilitate.

Vezi aici: Cum vor arăta noua Sală Polivalentă de la Lia Manoliu, Academia de Tenis și patinoarul artificial

Pe lângă Academia de Tenis, Primăria Capitalei şi-a propus să construiască mai multe obiective sportive. Cel mai important dintre acestea este noua Sală Polivalentă de 12.000 de locuri, ce va costa municipalitatea circa 80 de milll. de euro. Sala va avea „toate dotările aferente activităţilor sportive, de divertisment şi de afaceri” şi va fi acoperită cu o structură de grinzi cu portantă ridicată şi învelitoare din tablă vopsită în câmp electrostatic şi luminatoare de sticlă, se mai arată în proiect. De asemenea, până în vara lui 2017, Primăria anunţă că va construi un patinoar, o sală de atletism, dar şi un complex de nataţie în zona Arenei Naţionale.

Cookies