ȘTIRI

Bucureştiul Utopic: Urbanistul Andrei Popescu prezintă, joi, o varianta ideală a Capitalei

Urbanistul Andrei Popescu, ale cărui reconstituiri virtuale vi le-am prezentat deseori, va susţine o conferinţă, joia aceasta, în cadrul căreia va compara câteva proiecte bucureştene mari, care definesc imaginea actuală a Capitalei, cu soluţii utopice.

„Există un oraş perfect? Există în realitate? Nu cred asta şi Bucureşti este departe de acest ideal fals. Dar către care perfect ar trebui să tindă dezvoltarea urbană a Bucureştiului? Pe lângă multe proiecte teoretice şi idei de transformare, iniţiative ale specialiştilor sau oamenilor politici, fiecare are o vagă idee despre ce înseamnă un Bucureşti utopic personal. Cum se îmbină însă utopia personală cu proiectele realizate în Bucureşti? În cadrul conferinţei Bucureşti utopic voi încerca să compar câteva proiecte bucureştene mari, unele care definesc imaginea actuală a oraşului, cu soluţii utopice. Realitate versus utopia unui oraş, utopia soluţionării diferit a unor proiecte. Conferința de la Muzeul Municipiului București este un bun prilej de a vă prezenta o altă variantă pentru proiecte definitorii ca sistematizarea Dâmboviţei (începând cu perioada Carol I), cartierele dormitor Titan-Balta Albă sau bulevardele Magheru-Bălcescu.”, explică urbanistul în descrierea evenimentului.

Conferinţa are loc joi, 17 decembrie, de la orele 19. Preţul unui bilet este 7 lei (3 lei pentru studenţi şi pensionari), iar în preţul biletului este inclusă vizitarea muzeului.

♦♦♦

Andrei Popescu a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Facultatea de urbanism, fiind interesat de evoluția orașelor, în special București, cu toate elementele pe care le presupune aceasta: urbanism, arhitectură, istorie, antropologie, economie etc. Începând cu 2009, a început să publice mai multe propuneri de urbanism pe blogul Idei Urbane (www.ideiurbane.ro), blog care a devenit astfel un mijloc de a-şi face publice ideile despre dezvoltarea Bucureștiului și analizele despre zone sau proiecte existente. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button