LA MINE-N CARTIER

Bucureştiul, un loc ruşinos în topul locuinţelor construite pe timp de criză

În timpul recesiunii, cuprinsă între finele anului 2008 şi sfârşitul anului 2010, s-au construit 9.645 de locuinţe(apartamente, case, vile) în judeţul Cluj, astfel încât numărul total al locuintelor din acest judet a ajuns la 293.265, notează portalul Econtext.ro

Surprinzător, Bucureştiul este de abia pe a cincea pozitie în acest clasament, cu toate ca reprezintă cea mai mare aglomerare urbană din ţară, iar cerea este pe masură. Pe locul doi se situează Ilfovul, care i-a luat faţa Capitalei de ani buni. Astfel, între 2008 şi până la finalul anului trecut, s-au realizat 8.352 de locuinţe în Ilfov. În schimb, în timpul recesiunii, au fost construite doar 5.002 de locuinţe în Bucuresti. De aproape două ori mai puţin decât în Cluj, şi cu peste 50% mai puţin decât în Ilfov.

Pe ultima poziţie se afla Mehedinti, cel mai neatractiv judeţ pentru construcţia de locuinţe. Doar 193 de locuinţe au fost realizate în acest judeţ în recesiune. Penultima pozitie este deţinută de Tulcea, unde s-au ridicat 361 de locuinte.

Dincolo de evolutia din recesiune, în funcţie de numărul total al locuinţelor din fiecare judeţ, Capitala ocupă primul loc cu un total de 795.397 la finele anului trecut. Pe a doua poziţie se plasează Prahova, cu 316.595 de locuinţe la sfârşitul lui 2010, adică mai puţin de jumatate decât în Capitală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button