Bucureştiul, surprins de „Ochiul magic”. 400 de fotografi, invitaţi să promoveze Capitala

de:
03 apr. 2014
1 Afișari
Bucureştiul, surprins de

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, lansează în câteva zile concursul Ochiul Magic (Magic Eye). Competiţia va începe propriu-zis pe 17 mai, concomitent cu evenimentul Noaptea albă a Muzeelor, însă înscrierile se pot face odată cu lansarea noului site dedicat concursului.

„Orice persoană care are de la un telefon cu cameră foto până la un aparat foto profesionist se poate înscrie în concurs. Înscrierea se poate face pe site-ul pe care îl vom lansa în câteva zile sau pe 17 mai la Pavilionul ce va fi instalat în Piaţa George Enescu din Capitală. Estimăm că se vor înscrie în concurs aproximativ 4.000 de persoane”, a declarat Traian Negrei, directorul Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic (AMPT), care organizează acest concurs. 

Organizatorii vor împărţi Bucureştiul în cinci părţi, fiecare parte având asociată o culoare: roşu, verde, galben, albastru sau negru. Fiecare participant la concurs va primi câte o culoare şi va trebui să fotografieze doar zona asociată culorii primite. 

„Am avut grijă ca fiecare culoare să cuprindă şi un pic din centrul oraşului, şi un parc şi monumente, şi clădiri interesante”, a mai precizat directorul AMPT. 

Participanţii vor avea la dispoziţie aproximativ 5 zile ca să surprindă Bucureştiul în imagini. Pe 22 mai, fotografiile vor fi trimise comisiilor de jurizare, iar pe 25 mai vor fi anunţaţi cei 400 de câştigători. Ocupanţii primelor trei locuri vor primi premii în valoare de 1000 lei, 1500 lei, respectiv 2000 lei. Ceilalţi 397 de câştigători vor primi câte 100 lei.

Mai mult, cele 400 de fotografii câştigătoare vor fi incluse într-un album special ce va fi lansat pe piaţă de municipalitate pentru promovarea Bucureştiului. 

De asemenea, în cinstea celor 400 de câştigători, AMPT va organiza şi o petrecere, după festivitatea de premiere. 

„La petrecere vor participa doar cei 400 de câştigători, însă fiecare vor avea voie să aducă câte un partenere. Deci va fi o petrecere cu 800 de participanţi”, a explicat Traian Negrei. 

 

 

 

 

 

Cookies