Bucureștiul stinge luminile de Crăciun, în semn de solidaritate cu Ucraina. Anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan

21 dec. 2022
328 Afișari
Bucureștiul stinge luminile de Crăciun, în semn de solidaritate cu Ucraina. Anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan
Bucureștiul stinge luminile de Crăciun, în semn de solidaritate pentru Ucraina. Anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan. Sursa foto: Observator

Luminile festive din București se vor stinge în seara de miercuri, 21 decembrie 2022, preț de o oră, în semn de solidaritate pentru Ucraina. Potrivit primarului Capitalei, Nicușor Dan, circa 3.000 de instalații luminoase de pe cele mai importante artere din București se vor stinge în intervalul orar 20:00 – 21:00.

Luminile festive din București vor fi stinse timp de o oră în seara zilei de miercuri, 21 decembrie 2022, între orele 20:00 și 21:00, în semn de solidaritate a Capitalei față de Ucraina. Țara vecină cu România trece în această perioadă printr-o criză energetică fără precedent cauzată de război, milioane de persoane fiind nevoie să petreacă Sărbătorile în întuneric, sub amenințarea războiului. Anunțul acestei acțiuni a fost făcut de primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

„În semn de solidaritate cu Ucraina, ne alăturăm astăzi, 21 decembrie 2022, inițiativei „O oră pentru Ucraina” și vom stinge iluminatul festiv de pe străzile Capitalei în această seară, în cea mai lungă noapte din an, în intervalul orar 20.00 – 21.00.
Prin acest demers, ne arătăm sprijinul pentru țara vecină aflată în criză energetică din cauza războiului prin care trece și care afectează milioane de oameni ce își vor petrece Sărbătorile în întuneric.”, a transmis Dan pe pagina sa de Facebook.

Bucureștiul stinge luminile de Crăciun, în semn de solidaritate pentru Ucraina

Prin urmare, luminile de Crăciun de pe cele mai importante artere din Capitală vor fi stinse de Compania Municipală Iluminat Public București. În total este vorba despre peste 3.000 de instalații luminoase amplasate pe bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii, Calea Victoriei și Piața Presei Libere, precum și la Târgul de Crăciun din Piața Constituției. La Târgul de Crăciun vor fi stinse luminițele care împodobesc bradul cel mare.

Inițiativa aparține membrilor Parlamentului Ucrainei, rețelei United4Ukraine a Parlamentului European, cu sprijinul primăriilor orașelor Kiev și Londra.

Ar putea fi o imagine cu monument şi în aer liber

CITEȘTE ȘI

Traseul liniei STB 322 se modifică, anunță TPBI. Schimbările intră în vigoare de miercuri, 21 decembrie

Cele 100 de ecrane mobile montate pe mașinile de car-sharing din București își schimbă reclama în funcție de audiență

BREAKING | Incendiu puternic în centrul Bucureștiului. O mașină a izbucnit în flăcări

Cookies