Bucureştiul, sigur din punct de vedere al furturilor, nesigur în privinţa înşelăciunilor

de:
19 nov. 2012
0 Afișari
Bucureştiul, sigur din punct de vedere al furturilor, nesigur în privinţa înşelăciunilor

În primele șase luni ale acestui an, în București, polițiștii au primit peste 19.000 de plângeri, cifră similară cu cea raportată de oamenii legii din Varşovia. Situația este asemănătoare și în Praga, unde polițiștii au înregistrat 20.000 de plângeri, informează Digi24.ro. Cele mai multe furturi, 52.000 de cazuri, au fost sesizate în Viena. La polul opus se află Bratislava, care a raportat cele mai puține astfel de reclamații – circa 7.000. Însă, trebuie luat în calcul şi faptul că numărul locuitorilor este cel mai scăzut în acest oraș.

În prima jumătate a anului, în București, au fost sesizate circa 1.000 de cazuri de tâlhărie, de două ori mai multe față de cele raportate în Varșovia şi de trei ori mai multe decât cele înregistrate în Praga. Și în acest top, conduce Viena, cu peste 2.700 de plângeri, în timp ce Bratislava a raportat cele mai puţine plângeri – 150 de sesizări.

În București, polițiștii au primit peste 2.600 de plângeri privind înșelăciunile, la jumătate, însă, față de situația din Viena și aproape dublu față de plângerile strânse în Praga, în prima jumătate a anului. În Varșovia, polițiștii au avut și ei peste 3.500 de astfel de sesizări, mult mai mult, însă, față de situația din Bratislava.

Infracționalitatea a fost calculată la suta de mii de locuitori.

Cookies