Bucureștiul și județul Ilfov nu intră în carantină. CNSU respinge propunerea INSP, anunță Arafat

15 oct. 2021
216 Afișari
Bucureștiul și județul Ilfov nu intră în carantină. CNSU respinge propunerea INSP, anunță Arafat
Bucureștiul și județul Ilfov nu intră în carantină. CNSU respinge propunerea INSP, anunță Arafat

Șeful DSU a anunțat că Bucureștiul și județul Ilfov nu vor intra în carantină. Raed Arafat a declarat că CNSU a respins propunerea făcută de INSP de instituire a carantinei zonale.

Bucureștiul și județul Ilfov nu intră în carantină. CNSU respinge propunerea INSP, anunță Arafat, în cadrul conferinței săptămânale.

Bucureștiul și județul Ilfov nu intră în carantină

Grupul tehnico-științific aflat în subordinea CNSU a respins, vineri, 15 octombrie 2021, propunerea făcută de INSP, joi, de instituire a carantinei zonale în Capitală și în județul Ilfov. Anunțul a fost făcut chiar de Raed Arafat în cadrul conferinței de presă săptămânale.

„Hotărârea votată cu majoritate, astăzi, în cadrul grupului, a fost de a nu se carantina București-Ilfov.”, a declarat șeful DSU, vineri, potrivit digi24.ro.

Recomandăm și: BREAKING Florin Cîțu: Certificat verde în magazinele neesențiale

Raed Arafat a declarat că această propunere va fi trimisă către CNSU (Comitetul Național pentru Situații de Urgență). În cursul zilei de astăzi propunerea va fi pezentată atât miniștrilor și membrilor CNSU, cât și prezentată premierului.

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au cerut joi ca Bucureștiul și județul Ilfov să intre în carantină. Cele două au ajuns să fie focare de covid-19, cu o rată de incidență ce a depășit pragul de 15 la mia de locuitori.

Potrivit legii, carantinarea ar fi putut fi aprobată dacă punerea venită oficial de la INSP trebuia să fie validată în cel mult două zile de CNSU.

Declarația Simonei Pârvu, fost director al INSP

Simona Pârvu a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că INSP, în calitate de instituție profesională de sănătate publică, a propus carantinarea pentru zona metropolitană București, dar de la propunere la decizie sunt mai mulți pași, iar instituția nu deține „toate datele care ar putea duce la o decizie finală”.

Recomandăm și: La ce ora se închid magazinele astăzi. Programul supermarketurilor Auchan, Carrefour, Cora, Lidl și Penny

„Noi suntem instituție profesională de sănătate publică, nu avem toate datele și nu cunoaștem toate datele care ar putea duce la o decizie finală și la măsurile care se aplică în cele din urmă”, a declarat Simona Pârvu, fost director al INSP până în luna martie 2021, conform g4media.ro.

Referitor la această decizie de vineri, șeful DSU a menționat că inclusiv cadre medicale din cadrul Grupului tehnico-științific au votat împotriva măsurii carantinării.

Cookies