Bucureștiul se pregătește de iarnă. Termoenergetica va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică

14 sept. 2022
285 afișări
Bucureștiul se pregătește de iarnă. Termoenergetica va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică
Bucureștiul se pregătește de iarnă. Termoenergetica va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică | Sursă foto: b365.ro

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat astăzi, 14 septembrie 2022, că începând de săptămâna viitoare va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică din București.

Termoenergetica începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică

Termoenergetica a anunțat că din data de 20 septembrie 2022 va începe pregătirea Capitalei pentru sezonul rece. Astfel că, instalațiile de alimentare cu energie termică vor fi încărcate cu apă.

Alimentarea urmează să fie făcută treptat, în toate sectoarele Municipiului București. Data exactă pentru fiecare zonă urmează să fie afișată la scara fiecărui bloc.

După cum a informat compania, în aceeași perioadă vor fi efectuate și probele de presiune ale instalațiilor interioare.

Acțiunile sunt necesare pentru pregătirea rețelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2022-2023, a transmis Termoenergetica.

Toate lucrările trebuie să fie finalizate pentru a se evita inundațiile

Asociațiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalațiile de alimentare cu energie termică interioare proprii sunt in stare de funcționare. De asemenea, până la începerea alimentării cu apă, toate lucrările din interiorul imobilelor trebuie să fie finalizate.

Proprietarii de imobile din București trebuie să se asigure că lucrările vor fi finalizate în terme util, astfel încât să fie evitate inundațiile în apartamente sau în subsolurile blocurilor.

Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunțată ulterior, după îndeplinirea condițiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr.337/ 2018.

Totodată, vă comunicăm că, potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr. 651/27.07.2006, debranșarea instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire, anunță CMTEB.

Cookies