Bucureștiul se mobilizează. Anunțuri umanitare pentru Ucraina, postate de grupuri de prietenie pe Facebook, în care se strâng urgent ajutoare

25 feb. 2022
6710 Afișari
Bucureștiul se mobilizează. Anunțuri umanitare pentru Ucraina, postate de grupuri de prietenie pe Facebook, în care se strâng urgent ajutoare
FOTO Asociația Caradja Cantacuzino: Poza este pentru atentie, si nu este reprezentativa centrelor deschise cu acesta ocazie de catre Statul Roman

Pe unul dintre cele mai puternice grupuri de Facebook din București au început să fie postate anunțuri despre strângerea de ajutoare umanitare pentru refugiații din Ucraina. „Ajutor pentru Ucraina”, este inițiativa Asociației Caradja Cantacuzino, în care ONG-ul îndeamnă la colectarea urgentă de pachete cu lucruri esențiale pentru refugiații care intră în România. Primii refugiați ucraineni au intrat în România joi pe la Vama Siret, iar aceștia vin din regiunea Ivano–Frankivsk care este la 200 de km de garaniță și a fost bombardată.

Difuzată pe grupul „București” care are mii de membri, invitația asociației este ca bucureștenii să doneze lucruri de primă necesitate. Începând de sâmbăta, duminică, ajutoarele umanitare vor pleca catre zona de frontiera, precizează ONG-ul.

„Drumurile fiind blocate, multi își abandonează mașina si trec, pe jos frontiera…”

Asociația anunță că strânge la sediul său din Pipera/Voluntari (București) următoarele obiecte și le cere donatorilor să le scrie pentru a putea organiza fluxul mare de ajutoare:
– Haine de orice fel (multi reușind sa treacă o singură valiza)
– Măști chirurgicale pentru tabere
– Produse de igiena (șampon, șervetele umede, dezinfectant etc.)
– Produse infanți : Mâncare, scutece etc.
– Paturi/Pilote/Prosoape

„Strângem urgent pachete cu esențiale pentru refugiați Ucrainieni, ce incep sa ajunga sa se adăpostesca in România,. Drumurile fiind blocate, multi își abandonează mașina si trec, pe jos frontiera…”, transmite ONG-ul, care îndeamnă donatorii să le fie trimise mesaje pentru a gestiona un flux mare de persoane.

„Orice ajutor este binevenit, pachetele se pot aduce la sediul nostru din Pipera/Voluntari (București) începând de Sâmbăta, duminică vor pleca catre zona de frontiera.

Deoarece s-au manifestat (din fericire) foarte multi donatori, va rugam sa ne scrieti in privat pentru adresa si interval orar. In acest fel ne putem organiza si evita un flux prea mare de persoane in acelasi timp, ce ar duce la timpi de asteptare.”, mai scrie Asociația.

România ar putea primi 500.000 de refugiați ucraineni, a informat ieri Vasile Dîncu, ministrul Apărării. Aceștia vor fi găzduiți în taberele amplasate în 4 județe. Taberele ar urma să fie montate în județele Maramureș, Suceava, Botoșani și Iași.

Te-ar mai putea intesera și:

Exclusiv | Ucrainenii din București își asteaptă rudele care fug de război; Liubomera Colotelo: “Este multă durere, ai mei sunt în vamă la Siret”

„Inamicul m-a marcat drept ținta numărul unu”, susține președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Capitala țării, Kiev, se află sub asediu

Prima sancțiune la București de înlăturare a simbolurilor rusești: totemul cu denumirea Parcului “Fiodor Tolbuhin” a fost dat jos, după ce Rusia a bombardat Ucraina

 

Cookies