Bucureștiul revine la scenariul VERDE și depășește faza critică din valul 4. Ce măsuri sunt în vigoare

30 nov. 2021
269 Afișari
Bucureștiul revine la scenariul VERDE și depășește faza critică din valul 4. Ce măsuri sunt în vigoare
Bucureștiul revine la scenariul VERDE și depășește faza critică din valul 4. Ce măsuri sunt în vigoare

Bucureștiul revine, marți, 30 noiembrie, la valorile din septembrie 2021, când se înregistrau sub 2 îmbolnăviri Covid-19 la mia de locuitori. Capitala ajunge astfel în zona verde.

După o perioadă de creștere și descreștere a infectărilor, Bucureștiul reușește să depășească faza critică a pandemiei în acest sezon de Covid-19, din toamna anului 2021.

Două luni și jumătate a durat valul patru de Covid-19 în București, trend pe care l-a urmat aproape toată țara. Marți, 30 noiembrie, Capitala a revenit la zona verde, cu valori mai mici de 2 la mia de locuitori.

La nivelul municipiului București, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este marți, 30 noiembrie, de 1.85 la 1.000 de locuitori, în această perioadă înregistrându-se 4.072 de cazuri. (în evoluție – nr). La nivel național, bilanțul covid se menține, marți, la sub 2.000 de noi cazuri.

Sursa: Grupul de Comunicare Strategică, Bilanțul Covid-19 de marți, 30 noiembrie

Vârful a fost atins pe 22 octombrie cu 16,54 de infectări la mia de locuitori. Cea mai mică rată Covid, în acest an, în București a fost de 0,10, înregistrată în iunie 2021.

Ce măsuri sunt în vigoare în Capitală până pe 8 decembrie

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a prelungit, într-o şedinţă extraordinară desfășurată sâmbătă, în contextul pandemiei, o serie de măsuri anti-COVID valabile până la 8 decembrie. Prelungirea a fost deciză în contextul îngrijorărilor apărute pe plan internațional în legătură cu noua variantă de coronavirus, Omicron, depistată inițial în sudul Africii, dar și în câteva țări europene.

Astfel, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis, să prelungească restricțiile deja în vigoare până la data de 8 decembrie, deși Capitala are o incidenţă de 2,26 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de zilele anterioare.

Masca de protecție rămâne esențială, iar o serie de activități sunt permise numai persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci rămâne interzisă.

Unde au voie persoanele nevaccinate. Accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 este permis în lăcaşurile de cult şi în unităţile de alimentaţie publică în care se comercializează produse alimentare şi băuturi alcoolice sau nealcoolice aflate în afara centrelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor şi talciocurilor, cu purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de protecţie sanitară.

Restricții de circulație pe timpul nopții pentru nevaccinați. Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22,00 – 5,00, cu excepții:

Malluri, magazine, farmacii. Activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Citește întreaga listă de restricții…

Cookies