Bucureștiul recâștigat. Proiectul cu străzi închise pentru mașini și deschise pentru pietoni se extinde cu artere noi

24 mart. 2022
830 Afișari
Bucureștiul recâștigat. Proiectul cu străzi închise pentru mașini și deschise pentru pietoni se extinde cu artere noi

Proiectul „Străzi deschise” în București, abandonat în pandemie, este reluat puternic în 2022. Primarul Nicușor Dan a anunțat că de la sfârșitul lunii aprilie și până la toamnă, în octombrie, bucureștenii vor putea din nou să se bucure de zone de promenadă din centrul Capitalei, pe Calea Victoriei și străzile adiacente. Cu o noutate. În 2022 se vor adăuga artere din fiecare sector al Capitalei, astfel că în cartiere vor fi deschise locuri de promenadă. Harta străzilor deschise pietonilor va fi finalizată zilele acestea.

Anunțul lui Nicușor Dan pe Facebook:

  • În această primăvară, după Paști, Primăria Capitalei reia proiectul „Străzi deschise”! În week-end-urile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie, mai multe bulevarde și străzi din București vor deveni din nou zone pietonale, unde se vor putea plimba toți bucureștenii și turiștii care ajung în Capitală.

 

  • Noutatea din 2022 e aceea că extindem proiectul din centru spre cartiere. Nu va mai fi vorba doar de Calea Victoriei și de străzile adiacente, ci vom transforma în zone pietonale artere de circulație din fiecare sector. Lucrăm de aproape două luni și în aceste zile vom finaliza, harta străzilor care vor intra în proiect.

 

  • Vom avea de asemenea competiții sportive, spectacole de stradă, expoziții, ateliere pentru copii și diverse surprize pentru toate vârstele. Aștept sugestiile voastre pentru a face împreună un proiect cât mai atractiv.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies