Bucureștiul prinde culoare în cadrul campaniei „Eco Graffiti / Rebels with a Cause”

28 mai 2021
243 Afișari
Bucureștiul prinde culoare în cadrul campaniei „Eco Graffiti / Rebels with a Cause”

Capitala se înfrumusețează și se ecologizează - 1000 de metri pătrați de ziduri devin opere de artă care au rol de purificare a aerului din București, prin campania „Eco Graffiti / Rebels with a Cause”, potrivit comunicatului emis vineri de British American Tobacco (BAT) România.

Astfel, cunoscuții artiști stradali de la Sweet Damage Crew au format un parteneriat cu One Night Gallery pentru a transforma 1000 de metri de ziduri din București în picturi ecologice, care pot atrage noxele din aer. Picturile sunt plasate în cele mai aglomerate zone din oraș și vor fi alcătuite exclusiv din materiale ecologice, potrivit comunicatului de presă oferit de BAT România, care susține campania prin firma de țigări electronice glo.

„Aproape 1.000 de metri pătrați de ziduri vor fi transformați în opere de artă de către tinerii artiști români de la Sweet Damage Crew, în parteneriat cu One Night Gallery, în cadrul campaniei ”Eco Graffiti / Rebels with a Cause”, susținută de glo.

Picturile murale vor fi realizate într-unele dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei și vor avea rolul de purificare a aerului. Artiștii vor folosi exclusiv materiale eco: 25% vopsea care purifică aerul, 75% vopsea ecologică, mușchi verde și lămpi cu încărcare solară. Fiecare pictură murală va avea capacitatea de purificare a circa 4 copaci maturi, cu frunziș des.”, se arată în comunicat.

Care este obiectivul campaniei Eco Graffiti, potrivit organizatorilor

„Rebels with a cause” se anunță drept o inițiativă menită să susțină artiștii din România și să genereze noi perspective. De asemenea, proiectul „Eco Graffiti” are ca scop promovarea tinerilor artiști din lumea artei stradale, o lume adesea stigmatizată și privită drept vandalism, dar și contribuirea la un oraș mai curat, motiv pentru care se vor folosi doar materiale ecologice și naturale, anunță reprezentanții BAT România.

După cum este menționat în comunicat, obiectivul campaniei este crearea unui cadru cât mai viu pentru expunerea artei în spațiul public al orașului și al comunității, prin transformarea spațiilor gri în adevărate experiențe artistice, care sunt realizate cu vopseluri eco, „un adevărat spațiu verde menit să contribuie la protejarea mediului și a calității vieții”.

„Eco Graffiti înseamnă pasiune pentru artă și grijă pentru mediu, o călătorie inițiată de glo pentru a reda orașul comunității, într-un moment în care ne este atât de dor să fim din nou împreună. Iar vopseaua purificatoare folosită pentru realizarea picturilor murale este încă o dovadă că tehnologia ne poate schimba viața în bine, reducând riscurile la care ne expunem în fiecare zi”, a declarat Alina Câmpanu, senior manager glo în cadrul British American Tobacco România.

Demersul artistic din București este susținut de o serie de celebrități

Mai mulți artiști celebri din țară au declarat că susțin demersul Eco Graffiti, printre care Inna, Speak, Cătălin Bordea și Macanache.

Proiectul Eco Graffiti va fi realizat de un grup de artiști din lumea conținutului graffiti, care vor include în operele lor de artă concepte care pot fi considerate opuse la prima vedere, dar care se contopesc și dau naștere unor ilustrații extravagante, menite să ofere Bucureștiului un strop de culoare și să contribuie la curățarea aerului.

Iată cele 6 teme „contradictorii” care au stat la baza inspirației artiștilor:

1. E Viață pe Net
2. Nimeni Celebru
3. Tânăr cu Experiență
4. Singur cu Tine
5. Filtru Însuți
6. FOMO să-mi fie dor

Cookies