ȘTIRI

Bucureștiul, pregătit pentru iarnă doar pe hârtie. Utilajele nu vor putea interveni în tot orașul

„Sunt pregătite de acţiune 593 de utilaje, 3.049 forţă umană, 21.130 tone material antiderapant”, spune Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei.

Utilaje ar fi destule, dar firmele spun că vor avea totuşi mari dificultăţi în unele zone ale oraşului. „În cazul unei ninsori de zi, care începe ziua, o să avem o problemă cu ieşitul bateriilor pe străzi. Asta e o realitate de care nu trebuie să fugim”, spune un operator al unei companii de salubritate, citat de Digi24. 

De vină sunt lucrările de infrastructură care sufocă în prezent Bucureştiul. Cele mai multe dintre ele sunt departe de a fi gata până la prima ninsoare.

În Sectorul 1, cele mai mari probleme vor fi pe Bulevardul Bucureştii Noi, în zona Laromet – Străuleşti, unde se lucrează la prelungirea magistralei 4 de metrou.

În sectorul 2, aproape 200.000 de locuitori vor avea mari probleme să iasă din cartierul Pantelimon, unul dintre cele mai aglomerate din Capitală. De câțiva ani, de când a intrat într-un proces de reabilitare, șoseaua Pantelimon s-a trasformat într-un şantier fără sfârşit . 

Probleme vor fi şi în sectorul 3 acolo unde jumătate din Bulevardul Liviu Rebreanu nu are asfalt. Mari bătăi de cap pot fi şi la ieşirile din oraş spre autostrada Soarelui, pe Bulevardul Theodor Pallady şi pe Splaiul Unirii.

O altă zonă care ar putea rămâne înzăpezită este în sudul Capitalei, unde patru mari bulevarde sunt legate de aceeaşi problemă. În intersecția de la Piața Sudului se lucrează la noul pasaj subteran rutier. 

În sectorul 5, zona Eroilor este greu de traversat şi pe vreme bună din cauza lucrărilor magistralei 5 de metrou. În plus, plugurile vor face cu greu faţă la ieşirea spre Măgurele şi pe Şoseaua Alexandriei – ieşirea spre Bragadiru.

În sectorul 6, în Prelungirea Ghencea, zăpada viscolită din câmp şi cozile uriaşe de maşini riscă să blocheze complet artera. Alte zone cu probleme vor fi Bulevardul Drumul Taberei – în zona lucrărilor de metrou şi Bulevardul Iuliu Maniu la intrarea pe Autostrada spre Piteşti.

Firmele care vor face deszăpezirea mai spun că vor avea probleme şi cu maşinile parcate neregulamentar şi care nu mai pot fi ridicate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button