ESENTIAL

Bucureştiul, oraşul protestelor de amploare, sâmbătă. Ce evenimente şi unde se organizează

„Organizatorii adunãrilor publice vor depune declaraţia scrisã la primãriile municipale, orãşeneşti sau comunale pe al cãror teritoriu acestea urmeazã sa se desfãşoare, cu cel puţin 3 zile înainte de data desfãşurãrii acestora, în care trebuie sa menţioneze denumirea sub care este cunoscut grupul organizator, scopul, locul, data, ora începerii şi durata acţiunii, traseele de afluire şi defluire, numãrul aproximativ al participanţilor, persoanele împuternicite sa asigure şi sa rãspundã de mãsurile de organizare, serviciile pe care le solicita din partea consiliului local, a poliţiei locale şi jandarmeriei”, se arată în Legea 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată.

Cele trei evenimente au fost autorizate în următoarea formă:

– PSD – adunare publică împotriva abuzurilor – evenimentul va avea loc în Piața Victoriei – între orele 20.00 – 22.00.

– Asociația Accept – Marș al Diversității pentru vizibilitatea comunității LGBT – între orele 17.30 – 20.30 – punct de adunare și plecare în marș Calea Victoriei nr. 224 în dreptul Raiffeisen Bank – Bd. Elisabeta – Piața Universității. Numar estimat de participanți: 4.000 de persoane.

– Partidul Noua Dreaptă – Marșul Normalității – între orele 13.00 – 16.30 – punct de adunare și plecare în marș Bd. Lascar Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I. C. Brătianu – str. Halelor – Splaiul Independenței – Dealul Patriarhiei. Număr estimat de participanți: 300 persoane.

„Având în vedere numărul mare de evenimente care au loc în dată de 9 iunie în București, precum și amploarea acestora, fac un apel către toți organizatorii acestor manifestări să respecte termenele și condițiile stabilite împreună cu autoritățile publice, prin protocoalele de organizare și desfășurare a adunărilor publice aprobate, astfel încât evenimentele să se desfășoare pașnic și civilizat, în deplină siguranță a cetățenilor. Primăria Capitalei, împreună cu Jandameria, Poliția Rutieră, Poliția Locală a Municipiului București precum și unitățile de poliție locală de sector, instituții care au responsabilitatea de a asigura siguranță cetățenilor, vor lua toate măsurile legale astfel încât aceste evenimente să se desfășoare în cele mai bune condiții. Subliniez faptul că Primăria Municipiului București respectă și va respectă întotdeauna dreptul democratic al cetățenilor, consfințit de Constituția României, de a se manifestă liber, cu respectarea legislației în vigoare. Nu trebuie să uităm că Bucureștiul, capitală europeană, aparține bucureștenilor care trebuie să se simtă în siguranță în orașul în care trăiesc”, a declarat primarul Gabriela Firea conform Hotnews. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button