ARHIVA B365

Bucureştiul, mai ieftin decât majoritatea capitalelor europene

Datele postate pe site-ul numbeo.com, citate de ziarul Libertatea, arată că pentru o masă în oraş, pentru transportul în comun, dar şi pentru anumite alimente de bază, bucureştenii plătesc mai mai puţin faţă de locuitorii celorlalte capitale europene.

Pentru o masă la un restaurant ieftin, nota de plată în Bucureşti, raportată la celelalte capitale din Europa, are cea mai mică valoare, 5,06 euro. La polul opus se află olandezii, care plătesc 18,25 euro pentru o masă la cel mai ieftin restaurant. Dacă cea mai ieftină pâine, de 0,40 euro, o mănâncă bucureştenii, italienii plătesc 2,22 euro pentru o pâine. Telemeaua şi cartofii sunt cele mai ieftine la Bucureşti, având, în medie, preţuri de 3,80 euro şi respctiv 0,37 euro. La polul opus se află belgienii şi olandezii. Cele mai mici tarife transportul în comun, benzină, utilităţi şi internet sunt tot la Bucureşti.

Polonezii au cele mai mici preţuri la lapte, bulgarii de la Sofia plătesc cel mai puţin pentru 12 ouă, ţigări şi la taxi, iar cele mai mici tarife la minutele de convorbiri pe cartele prepaid le au olandezii.

În schimb, Bucureştiul se numără printre capitalele europene cu cel mai redus nivel al salariului mediu, de 380 euro, spre deosebire de multe dintre omoloagele acestuia, unde venitul mediu al unui angajat poate ajunge şi la 2.200 de euro.

Baza de date numbeo.com cuprinde cele mai multe informaţii cu privire la costurile de trai din lume.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button