Bucureștiul, lider în topul ratei de vaccinare. Valeriu Gheorghiță: „Rata de imunitatea de grup este peste 50%”

03 iun. 2021
100 Afișari
Bucureștiul, lider în topul ratei de vaccinare. Valeriu Gheorghiță: „Rata de imunitatea de grup este peste 50%”

45% este rata de acoperire vaccinală în populația eligibilă de peste 16 ani, cu mult peste media națională, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă. Declarația a fost făcută de președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, care a prezentat topul județelor în funcție de rata de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță: „Rata de imunitatea de grup este peste 50%”

Valeriu Gheorghiță a susținut, joi, o conferință de presă în care a prezentat datele referitoare la campania națională de vaccinare anti-COVID din România. De asemenea, medicul a prezentat topul județelor cu cea mai mare și cea mai mică rată de vaccinare, din populația eligibilă.

Te-ar mai putea interesa și: Harta vaccinării din București și Ilfov. Patru sectoare din Capitală, rată de vaccinare de peste 30%. Situația din Ilfov este însă teribilă

„În București avem o rată de acoperire vaccinală în populația eligibilă de peste 16 ani din populația rezidentă de circa 45%, mai exact de 44,9%, ceea ce considerăm că este o rată foarte bună de acoperire vaccinală.

Este mult peste media națională. Probabil că în București rata de imunitate de grup, cumulată între vaccinare și trecerea prin boală, este peste 50%, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă.

De asemenea, în Cluj rata de acoperire vaccinală din populația eligibilă este de 41,43%, în Sibiu 35,15%, Brașov 33,13%, Timiș – 31,66%, iar Constanța 31,75%. De asemenea, Alba – 30,77%”, declară Valeriu Gheorghiță.

Bucureștiul, lider în topul ratei de vaccinare

Președintele CNCAV a explicat că, în prezent, în populația eligibilă intră persoanele cu vârste de peste 16 ani. De săptămâna viitoare urmează să intre și categoria persoanelor de peste 12 ani.

Te-ar mai putea interesa și: Azi începe vaccinarea copiilor de 12-15 ani. Ce e important să știe părinții

Ultimele locuri în top, cu cea mai mică rată de vaccinare sunt Botoșani Giurgiu, ambele cu 16,6%, dar și Suceava cu 15,7%.

„Ultimele județe cu cea mai mică rată de acoperire vaccinală sunt Covasna, cu 18,1%, Bacău – 17,3%, Giurgiu – 16,6%, Botoșani – 16,6% și Suceava – 15,7%”, a conchis Valeriu Gheorghiță, potrivit Antena3.

Cookies