Bucureștiul le priește porumbeilor și ciorilor. De ce sunt, de fapt, tot mai multe păsări în Capitală

19 sept. 2021
452 Afișari
Bucureștiul le priește porumbeilor și ciorilor. De ce sunt, de fapt, tot mai multe păsări în Capitală
Bucureștiul le priește porumbeilor și ciorilor. De ce sunt, de fapt, tot mai multe păsări în Capitală

Bucureștiul le priește porumbeilor și ciorilor. Tot mai multe păsări în Capitală, iar ornitologii spun că vina este a oamenilor. Haideți să aflăm care este explicația, de fapt.

Bucureștiul le priește porumbeilor și ciorilor. Tot mai multe păsări în Capitală, iar ornitologii spun că vina este a oamenilor. Iată care este explicația, de fapt.

Bucureștiul le priește porumbeilor și ciorilor

Vedem cu ochiul liber, dar și cu…nasul liber, că sunt tot mai mulți porumbei, dar și ciori în București. V-ați întrebat până acum de ce numărul păsărilor este în creștere de la an la an? Experții au o explicație.

Ornitologii se feresc să ofere o estimare oficială a numărului oficial de porumbei și ciori din Capitală, dar recunosc că păsările sunt tot mai multe, de la an la an. 7 – 8 perechi de pui pe an scot porumbeii, deci se poate înțelege cum Bucureștiul a devenit atât de populat.

Recomandăm și: Nicușor Dan, anunț important pentru parcurile din București. De ce este nevoie pentru a reamenaja Parcul Cișmigiu

Cele mai mari populații de porumbei sunt chiar în cele mai aglomerate zone din Capitală. În zona Tineretului este una dintre cele mai numeroase populații de zburătoare.

Drăguțe înaripatele, dar ajung să murdărească trotuarele, mașinile și clădirile. Alte populații numeroase de porumbei mai sunt în Herăstrău, Piața Romană, Piața Universității sau Dealul Mitropoliei.

De asemenea, porumbeii nu sunt singurii cărora le priește în București, ci și ciorile preferă orașul. Multe dintre acestea stau pe lângă gropile de gunoi aflate în apropierea Capitalei, dar seara se retrag în oraș pentru a înnopta. Preferații lor sunt copacii înalți din parcuri, exact cum sunt cei din Cișmigiu. Mii de ciori apar noaptea în parc, iar în urma lor rămâne…dezastru. Locurile de joacă pentru copiii, dar și băncile sunt acoperite cu găinaț.

De ce sunt, de fapt, tot mai multe păsări în Capitală

Experții au explicat de ce sunt tot mai multe păsări în Capitală. Astfel, chiar noi, oamenii, suntem vinovați pentru acest lucru. Ornitologii declară că cei care hrănesc în mod intenționat porumbeii și cei care lasă gunoaiele menajere oriunde la întâmplare (din care se hrănesc ciorile) sunt vinovați pentru prezența tot mai numeroasă a înaripatelor.

Recomandăm și: Nicușor Dan și cei 40 de ALPAB-iști fac curățenie în Parcul Cișmigiu dis-de-dimineață. Primarul pregătește un test și ar putea externaliza curățenia în parcurile Capitalei

„Ciorile nu neapărat că s-au înmulțit, dar creșterea numărului lor în interiorul localităților mari se datorează comportamentului nostru și a felului în care facem managementul deșeurilor.”, a declarat Alida Barbu, reprezentantă a Societății Ornitologice Române pentru TVR, conform g4media.ro.

Cookies