Bucureștiul își trezește spiritul de solidaritate și umanitate. Acte de donații și miting, sâmbătă, de susținere pentru Ucraina, organizat în Capitala României

26 feb. 2022
875 Afișari
Bucureștiul își trezește spiritul de solidaritate și umanitate. Acte de donații și miting, sâmbătă, de susținere pentru Ucraina, organizat în Capitala României

Printre organizatorii din București se numără Corupția Ucide și Vedem Just.

Comunicatul integral postat pe Facebook:

„Ne vom strânge în fața ambasadei Ucrainei din București (Bd. Aviatorilor nr. 24), sâmbătă, 26 februarie 2022, începând cu ora 16:30 pentru a ne manifesta pașnic solidaritatea cu Ucraina în fața agresiunii Federației Ruse.
Acesta este un moment în care nu putem sta deoparte: o națiune cu care împărțim granițe este pusă la încercare. Mai mult, securitatea întregii Europe este pusă sub semnul întrebării.

Astăzi nu mai este vorba doar despre propagandă, știrile false sau dezinformările cu care deja ne-am obișnuit, de data aceasta, tancurile, armele, soldații au înconjurat un stat vecin care aspiră la un destin european. Un șef de stat autocrat a găsit de cuviință să își trimită trupele de ”păstrare a păcii” în teritorii a căror independență le-a recunoscut-o, încălcând integritatea și suveranitatea Ucrainei.

Mii de vieți nevinovate sunt nevoite să își părăsească locuințele, alte milioane trăiesc sub amenințarea unei invazii. Sub ochii tuturor, Vladimir Putin a negat dreptul Ucrainei de a exista ca stat, ca națiune.

Deși par să nu fie multe lucruri pe care le putem face, putem striga împreună: Suntem alături de Ucraina!”

Proteste de amploare față de războiul declanșat de Rusia în Ucraina au avut loc, cu o zi înainte, în Georgia. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile din Tbilisi, Georgia. Oamenii s-au mobilizat pentru a susţine Ucraina şi protestează faţă de decizia lui Putin de a intra cu armata în această ţară. Alte manifestații au fost și la Dublin, Roma, Sankt Petersburg.

 

Se anunță strângeri de alimente-conserve, pături și cartele de telefon

Sectorul 6 sprijină persoanele refugiate din Ucraina 🇺🇦 care au intrat în România în zona Sighet, prin Magazinul caritabil SocialXchange care va trimite la Sighetu Marmaţiei produse de strictă necesitate:
👉 produse alimentare neperisabile, produse de panificație ambalate;
👉 produse de igienă;
👉 medicamente, măști, dezinfectanti;
👉 produse pentru copii – lapte praf, pampers, biberoane, jucării, cărți de colorat etc;
👉 apă îmbuteliată;
👉 saci de dormit, pături;
Invităm cetățenii sectorului 6 sa doneze produse de tipul celor mentionate la sediile celor 2 magazine sociale Socialxchange situate in: Calea Crângași nr. 3 si Aleea Lunca Cernei nr. 6A, începând de astăzi 26 februarie 2022, în intervalul orar 8.00- 18.00.
Pentru informații suplimentare sunați la 0219970.

Pe alte grupuri private, oamenii se mobilizează în Grupuri de voluntari pentru a duce cartele de telefon pentru a le da oamenilor să ia legătura cu rudele rămase în Ucraina.

Nicuşor Dan: Punct de informare nonstop la Gara de Nord

Primarul general, Nicuşor Dan, anunţă că începând de sâmbătă, la Gara de Nord, va funcţiona nonstop un Punct de informare şi coordonare pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni care tranzitează Capitala, în ceea ce priveşte orientarea către căile de acces sau mijloacele de transport, respectiv pentru asigurarea cazării.

Punctul de informare şi coordonare este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, începând cu ora 16,00, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

De asemenea, primarul Capitalei anunţă că tot începând de sâmbătă, în parteneriat cu Asociaţia Eco Durabil, între orele 17,00 şi 22,00 şi continuând duminică, între orele 10,00 şi 22,00, vor fi organizate două puncte pentru primirea de donaţii: unul la Centrul Bebe de Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, sector 5, rond Piaţa Kogălniceanu) şi celălalt la Centrul de Economie Circulară (Calea Plevnei nr. 98, sectorul 1). De luni, centrele vor avea program normal, între orele 10,00 şi 18,00.

Nicuşor Dan mai precizează că, începând de luni, Primăria Capitalei va pune la dispoziţia tuturor ONG-urilor şi companiilor private, care vor să se implice în sprijinirea cetăţenilor ucraineni, un spaţiu pentru donaţii în incinta Arenei Naţionale. El arată că organizaţiile interesate de utilizarea acestui spaţiu pot suna la numărul de telefon 0721268399 şi pot discuta despre oferirea de îmbrăcăminte, apă, alimente, produse de igienă etc, iar pentru mai multe informaţii generale, se poate suna la numărul de telefon 0219524.

Citește și:

Instituții internaționale pleacă din capitala Kiev, unele relocate în România. Două ambasade se mută în țara noastră

Clădirea Art Nouveau din Kiev unde președintele Zelenski a anunțat LIVE că Kievul nu depune armele în fața Rusiei

Speranță născută în întuneric. O tânără de 23 de ani a născut la Metroul din Kiev, în timp ce se adăpostea de război

Cookies