Bucurestiul, invadat de taxiuri false. Cat este spaga pentru licenta

de:
15 iul. 2013
5 Afișari
Bucurestiul, invadat de taxiuri false. Cat este spaga pentru licenta

Foarte multi clienti au cel putin o experienta neplacuta cu taximetristi. Unul dintre motive este acela ca avem cateva mii de soferi carora autoritatile Capitalei nu le pot ridica licenta. Acest lucru poate fi facut doar de primariile din judetul Ilfov, de care apartin.

Un taximetrist a explicat modul in care se obtin licentele si a spus ca „trebuie sa dai ceva la primarie, nu foarte mult… opt milioane de lei (n.r.: lei vechi)”, conform stirileprotv.ro.  „Eu sunt prieten bun cu primarul. S-au epuizat licentele, daca ma duc sa-mi iau licenta mai baga una. Imi dai 8 milioane. Ma duc sa-mi iau licenta, vii tu cu masina ta si treci masina pe licenta respectiva„, completeaza taximetristul.

Primariile au voie sa autorizeze un taxi la 250 de locuitori. Exista insa comune cu 4000 de locuitori in care au fost eliberate autorizatii cat pentru 50 de mii de oameni.

Legea nu-i pedepseste pe responsabili.”Nu sunt prea bine clarificate toate lucrurile si in reglementarile urmatoare sigur ne vom apleca si la constrangerile necesare”, spune Doru Ciocan, presedinte Autoritatea de Reglementare a Serviciilor.

Daca primarii sunt cinstiti, atunci taximetristii isi cloneaza autorizatiile. „Spune ca a intrat in masina prin efractie. Declara pe propria raspundere ca nu mai are niciun act legat de autorizatia de taxi. I se va elibera un al doilea rand de acte. El va declara ca acea masina este avariata si nu vrea sa o introduca pe taxi si vrea pe alta masina”, spune Remus Nedelcu, reprezentantul unei asociatii de taximetristi.

„Imi dai 8 milioane. Ma duc sa-mi iau licenta, vii tu cu masina ta si treci masina pe licenta respectiva.”
Un taximetrist clonat nu plateste impozite si este periculos pentru clienti, nu poate fi reclamat si nici nu i se poate retrage autorizatia. Cum nu exista o baza de date a taximetristilor, nimeni nu poate verifica de cate ori au fost copiate documentele. Din pacate, legea care ar face ordine in domeniu sta de cativa ani blocata in Parlament.

Cookies