Bucureștiul intră în scenariul roșu. Iar se închid restaurantele și școlile. Vezi de când

05 mart. 2021
3835 Afișari
Bucureștiul intră în scenariul roșu. Iar se închid restaurantele și școlile. Vezi de când

Se pare ca al treilea val de COVID-19 nu avea cum să ocolească Capitala. De astăzi, 5 martie, Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Asta după ce mai multe localități din județul Ilfov au intrat în carantină din cauza numărului mare de infectări.

Bucureștiul intră în scenariul roșu

Municipiul București reintră în scenariul roșu după ce rata de incidență COVID-19 a urcat vineri la 3,05, potrivit datelor oferite de autorități. Joi, în Capitală, incidența a fost de 2,79 la mie, iar astăzi a crescut considerabil. Potrivit informațiilor transmise de specialiști, pe 5 martie, Bucureştiul are aproape 1000 de cazuri noi.

Iar se închid restaurantele și școlile

Ce înseamnă intrarea în scenariul roșu? 

Potrivit Fresh24, „așa cum prevede legea, după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență, la rata de incidență peste 3 la mie, restaurantele se închid la interior, la fel și cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. Astfel, școlile din București se închid imediat ce decizia va fi adoptată, rămânând deschise creșele și grădinițele. Mai mult, continuă să meargă la școală elevii din clasele 0-4.”

Potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, în scenariul roșu rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

Toate aceste decizii pot fi luate de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

În zona „roşie” mai sunt judeţul Timiş urcă la o incidenţă de 5,50 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Brașov – 3,25, Cluj – 3,60 și Ilfov – 3,31.

Rata infectării în București pe 5 martie:

Potrivit datelor transmise pe portalul Guvernului, trei Sectoare din București sunt colorate în roșu, după ce pragul de trei infectări la mia de locuitori a fost depășit.

Sectorul 1 are cea mai mare rată de incidență COVID-19 din București, de 4,32 la mie în ultimele 14 zile. Pe locul următor se clasează Sectorul 4, care înregistrează o rată de 3,27 și Sectorul 2 raportează 3,25.

  • Sectorul 1 – 4,32
  • Sectorul 2 – 3,25
  • Sectorul 3 – 2,55
  • Sectorul 4 – 3,27
  • Sectorul 5 – 2,67
  • Sectorul 6 – 2,89

„Datele actualizate zilnic în acest format sunt extrase din aplicațiile Corona Forms, Alerte MS și RENV și publicate automat în format brut. Din acest motiv ele pot conține inadvertențe. Vă rugăm să ne transmiteți orice probleme sesizate la adresa [email protected].”, se arată pe portalul datelor deschise. Datele publicate pe data.gov.ro pot fi consultate și descărcate de orice persoană.

Cookies