Bucureștiul intră în carantină de weekend? Declarația făcută de Prefectul Capitalei

20 mart. 2021
1033 Afișari
Bucureștiul intră în carantină de weekend? Declarația făcută de Prefectul Capitalei

Autoritățile din București cer intrarea în carantină a orașului. Însă, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că Bucureştiul nu va intra în carantină, dar se vor înmulți controalele în weekend în piețe și mall-uri.

Bucureștiul intră în carantină de weekend?

Amintim că rata de infectare din București a ajuns la 4,6 la mia de locuitori și 1031 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

Măsurile carantinei de weekend în București, potrivit Antena3.

  • închiderea mall-urilor
  • închiderea sălilor de fitness
  • circulaţie condiţionată de declaraţie pe proprie răspundere
  • putem circula în caz de urgenţă medicală
  • putem circula pentru îngrijire persoane vârstnice
  • putem circula pentru achiziţionare alimente esenţiale
  • interzicerea părăsirii localităţii
  • interzicerea circulaţiei pe timp de noapte între orele 18.00 – 05.00.

Declarația făcută de Prefectul Capitalei

„Deocamdată, măsurile pe care le aplicăm în Bucureşti sunt cele pe care le ştim. Ce am făcut în plus săptămâna aceasta a fost să discut cu o serie de autorităţi pentru a întări controlul cu scopul ca aceste măsuri să fie implementate mai bine,” a declarat Alin Stoica pentru Aleph News, potrivit Mediafax.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a mai adăugat că duminică va avea loc un comitet pentru situaţii de urgenţă pentru prelungirea măsurilor.

„Am cerut de la DSP Bucureşti propuneri. Propunerea lor este ca deocamdată să rămânem în această situaţie şi să continuăm întărirea controlului,” a spus Alin Stoica.

Prefectul a vorbit și despre situația celor care locuiesc în apropierea Bucureștiului și fac naveta în fiecare zi sau învață aici.

„Avem deja o colaborare între poliţia Bucureşti şi Ilfov pentru filtre. Deocamdată aceasta este măsura. Ştim că există trafic intens între Bucureşti şi Ilfov. Încercăm prin aceste filtre să prevenim intrări masive dinspre Ilfov de persoane infectate. Şi colegii din Ilfov sunt în legătură cu prefectura. Dumnealor au luat măsuri pentru că circulaţia persoanelor să fie limitată”, a declarat el.

Cookies