ARHIVA B365

Bucureştiul, într-un top global al oraşelor cu peste 100.000 mp de mall-uri în construcţie

Bucureşti, Kiev şi Sofia sunt singurele capitale din Europa Centrală şi de Est unde dezvoltatorii au în construcţie centre comerciale totalizând peste 100.000 de metri pătraţi, reiese dintr-un studiu realizat de CBRE la nivel mondial. Bucureştiul se află pe locul 45 din cele 54 de oraşe din lume în care se află în construcţie centre comerciale care cumulează peste 100.000 de metri pătraţi, reiese din datele transmise de CBRE România.

În prezent, în Bucureşti cele mai mari centre comerciale în construcţie sunt Mega Mall (75.000 de metri pătraţi) şi ParkLake (70.000 de metri pătraţi), realtează Mediafax.

Mai mult, la nivelul întregii pieţe locale se află în construcţie peste 267.000 metri pătraţi de spaţii comerciale care urmează să fie livraţi în perioada 2014-2016 în oraşe precum Bucureşti, Braşov şi Târgu Jiu.

Datele CBRE arată că la nivel mondial peste 39 milioane de metri pătraţi de centre comerciale se află în construcţie, în creştere cu 3 milioane de metri pătraţi faţă de 2012. Peste jumătate din aceste spaţii sunt localizate în China. Oraşul Shanghai ocupă prima poziţie, cu 3,3 milioane de metri pătraţi de spaţiu în construcţie, mai mult faţă de suprafaţa totală combinată din 86 de oraşe europene, excluzând oraşele din Rusia şi Turcia. După Shanghai, pe locul 2 se află Chengdu cu 3,2 milioane, urmat de alte două oraşe din China (Shenzhen şi Tianjin).

Celelalte oraşe din top 10 sunt Istanbul, Wuhan, Moscova, Beijing, Nanjing şi Guangzhou.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button