Bucureștiul, într-un top al orașelor europene subestimate, mai frumos decât se spune

Bucureștiul, într-un top al orașelor europene subestimate, mai frumos decât se spune

Topul orașelor europene subestimate, realizat de addtobucketlist.com, este deschis de Bratislava, capitala Slovaciei, urmată pe locul 2 de București, capitala României.

Pe primul loc în topul orașelor europene subestimate, Bratislava este descrisă ca având străzi pietruite, o catedrală din anii 1300, un castel de basm ridicat pe un deal și palate interesante. Centru celebru pentru muzică clasică (înainte de ascensiunea comunismului), acest oraș aflat pe Dunăre are un centru istoric din secolul al XVIII-lea, arhitectură foarte frumoasă, dar și cartiere moderne.

Pe locul al doilea în topul orașelor care merită vizitate se află Bucureștiul.

Imaginea din București, Parcul cișmigiu, postată de addtobucketlist.com
Imaginea din București, Parcul cișmigiu, postată de addtobucketlist.com

Capitala României este lăudată pentru locurile de relaxare, de la cluburi, berării, cafenele până la parcuri liniștite. Printre recomandări se numără bisericile ortodoxe vechi, vilele Art Nouveau, dar și Palatul Parlamentului și Grădina Cișmigiu, care merită vizitate. Obțineți bilete la un spectacol la Ateneul Român, recomandă site-ul de turism.

Luxemburg ocupă locul al treilea în topul orașelor mici trecute cu vederea. Este considerat un oraș cu o atmosferă de basm dată de străzile pietruite și de palatul regal. Înconjurat de podgorii și văi împădurite, acest oraș este, de asemenea, un loc potrivit pentru gurmanzi. Ghidul Michelin listează o gamă surprinzătoare de restaurante excepționale.

Topul orașelor subestimate, realizat de addtobucketlist.com, este completat de: Riga (Letonia), Belgrad (Serbia), Viena (Austria), Vilnius (Lituania), Sofia (Bulgaria), Podgorica (Muntenegru), Valletta (Malta).