Bucureștiul îngheață, dar nu se predă! De teamă să nu-i închidă iar COVID în case, oamenii ies în parcuri. Ce dacă sunt doar la 4°C, avem saci de dormit!

23 nov. 2020
121 Afișari
Bucureștiul îngheață, dar nu se predă! De teamă să nu-i închidă iar COVID în case, oamenii ies în parcuri. Ce dacă sunt doar la 4°C, avem saci de dormit!

A ieșit lumea în disperare la aer curat și iarbă galbenă, că verde nu mai e demult! Duminică a fost soare în București, iar Parcul Izvor care este mare, deschis și fără umbră, s-a bucurat din plin de lumina lui, de dimineață până seara. Frig, dar soare. Familiile au format pâlcuri, pâlcuri și s-au bucurat de un ultim picnic, picnic de disperare înainte de o posibilă intrare în carantină a orașului.

N-am mai văzut așa ceva în noiembrie, la patru grade, în România! La sfârșit de noiembrie, am văzut parcuri pline la Londra, la Berlin, în țările nordice, acolo unde puțin soare înseamnă că aleargă toți ca nebunii în tricou, deși afară sunt două, trei grade.

De teamă că vor fi din nou închiși în case din cauza pandemiei de COVID, unii au înălțat zmeie cu mâinile înghețate. Alții au stat în saci de dormit și au citit,. Au citit pur și simplu cu orele.

Mama și copil în „sala de lectură” din Parcul Izvor (București) 
De teamă că vor fi iar închiși în case, oamenii profită de orice zi cu soare. Fie el și cu dinți!

Alții și-au făcut selfiuri cu baloane, vegheați de Catedrala Mântuirii Neamului și de Casa Poporului. Și da, respectau regulile de distanțare socială, erau familii, erau ei între ei. Orașul e mai viu că oricând, cu toată pandemia.

În primăvară, în timpul stării de urgență, toate parcurile din București au fost închise
Parcul Izvor în noiembrie, în timp de pandemie

Orașul îngheață, dar nu se predă. București, noul Stalingrad. Viața merge înainte, în orice condiții, fie vara, fie toamna, fie iarna.

Cookies