ARHIVA B365

Bucureştiul, în topul celor mai ieftine oraşe europene

Potrivit site-ului Price of Travel, citat de Digi24, capitala României este cel mai ieftin oraş european, în contextul în care un turist cheltuieşte, doar 23 de dolari pe zi, în Micul Paris. Astfel, Bucureştiul îi atrage pe turişti în primul rând cu preţurile mici la cazare, mâncare şi băutură, în timp ce sursele de distracţie sunt nenumărate şi, totodată, ieftine.

Conform European Backpacker Index, cazarea la hotel în Bucureşti costă, în medie, 15,47 dolari pe noapte, transportul costă 4 dolari pe zi, distracţia costă, în medie, 7,5 dolari, iar pentru atracţiile turistice străinii trebuie să mai scoată din buzunar 12 dolari.

În ghidul respectiv, turiştii sunt sfătuiţi să profite de ocazie şi să viziteze Casa Poporului, Muzeul Satului şi Muzeul Ţăranului Român. În acelaşi timp, mai este menţionată şi atmosfera care aduce aminte pe alocuri de perioada comunistă prin care a trecut ţara.

Bucureştiul este urmat în topul celor mai ieftine oraşe de Sofia, capitala Bulgariei, unde un turist cheltuieşte aproape 25 de dolari pentru o zi petrecută aici, în timp ce oraşul polonez Cracovia este situat pe locul al treilea.

Pe măsură ce se apropie de vestul şi nordul Europei, turiştii trebuie să bage mâna mai adânc în buzunar. De la Stockholm şi Veneţia, până la Helsinki şi Oslo, o zi de vacanţă costă între 90 şi 100 de dolari, însă niciun alt oraş european nu depăşeşte în top Zurich-ul, unde un turist trebuie să scoată zilnic din buzunar peste 120 de dolari.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button