ÎN BUCUREȘTI

Bucureștiul, în topul celor mai bune 50 de orașe din lume pentru start-up-uri. Pe ce loc se află Capitala

Un top lansat recent arată că San Francisco, Londra și Austin sunt cele mai bune orașe din lume pentru start-up-uri. Compania daneză Valuer.AI a prezentat un raport folosind algoritmi de inteligență artificială și o platformă de date.

Valuer a creat o listă cu 50 cele mai bune orașe pentru afaceri proaspăt lansate, iar Bucureștiul apare în listă, pe locul 33.

Cele mai bune orașe pentru start-up-uri

Găsirea orașului potrivit pentru un startup este crucială, ecosistemul antreprenorial e esențial pentru inovare și succes și te conectează cu alți antreprenori aspiranți sau companii mari

Raportul este realizat folosind propria bază de date și clasifică orașele în funcție de numărul de startup-uri pe cap de locuitor, prezentând apoi motivele pentru care se poate considera că fiecare dintre aceste orașe are un mediu potrivit pentru start-up-uri. „Orașele cu cele mai bune poziții din top împart caracteristici-cheie, inclusiv accesibilitate, atmosferă, bază de talente și resursă umană, oportunități de cercetare și opțiuni de finanțare”, arată reprezentanții Valuer, potrivit g4media.ro.

Cine ocupă primul loc

Primul loc în clasament e ocupat de un oraș din Statele Unite: San Francisco. Autorii raportului arată că din 600 de companii-unicorn la nivel global, 170 sunt în zona golfului San Francisco.

De asemenea, aici activează un număr mare de companii de investiții. Din 123 de miliarde de dolari investiți de firme de Venture Capital în 2020, 46 de miliarde au fost investiți în ecosistemul de startup-uri din zona San Francisco. Aici sunt multe companii de Top Fortune 500 și se înregistrează și cele mai mari salarii pentru joburi în domeniul tehnologiei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button