ARHIVA B365

Bucureştiul, în top 15 oraşe din lume cu cele mai mari reduceri la închirierea spaţiilor de birouri

Costul de ocupare a spaţiilor de birouri în Bucureşti a înregistrat o scădere de 6,1% în trimestrul I comparativ cu acelaşi interval din 2012, potrivit companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

Astfel, costul de ocupare a spaţiilor de birouri din Bucureşti se situează la 23,25 euro/metru pătrat/lună, în condiţiile în care chiria medie s-a diminuat în perioada analizată cu 7,7%, la 18 euro/metru pătrat/lună. În costul de ocupare sunt incluse şi sumele pe care o companie trebuie să le plătească pentru servicii de întreţinere sau mentenanţă.

Cea mai mare scădere a costului de ocupare a spaţiilor de birouri s-a înregistrat în Singapore (16,3%), urmat de Guadalajara (16,1%), Valencia, Porto şi Sao Paolo.

Bucureştiul este singurul oraş din Europa Centrală şi de Est prezent în top 15 cele mai mari scăderi de costuri de ocupare a spaţiilor de birouri.

De altfel, cu excepţia Bratislavei, unde chiriile s-au redus cu 5,9%, la 16 euro/mp/lună, iar costul total de ocupare cu 4,2%, la 25,47 euro/mp/lună, în celelalte capitale din regiune au fost consemnate stag­nări sau creşteri.

Sursa: Ziarul Financiar


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button