Bucureștiul în scenariul roșu. ACUM se decide soarta Capitalei. Întâlnire decisivă a autorităților

07 mart. 2021
316 Afișari
Bucureștiul în scenariul roșu. ACUM se decide soarta Capitalei. Întâlnire decisivă a autorităților

Bucureștiul în scenariul roșu. Comitetul pentru Situații de Urgență decide acum soarta Capitalei, după ce rata de infectare a fost de peste 3 la mie în ultimele două  zile.

Bucureștiul în scenariul roșu: autoritățile decid în momentele următoare ce se va întâmpla în următoarele săptămâni în Capitală ca urmare a raportării pentru două zile la rând a unei rate de infectare de peste 3 la mia de locuitori.

Bucureștiul se află în scenariul roșu, având cel mai mare număr de infectări din țară. Rata de infectare a ajuns, sâmbătă, la 3.12 la mia de locuitori, după ce vineri fusese de 3.05.

„Instituția Prefectului Municipiul – București informează că la ora 09.00 va avea loc ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență”, conform unui comunicat transmis de instituție.

Bucureștiul în scenariul roșu. La ce să ne așteptăm

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

În scenariul roșu, potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății aflat în vigoare, rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, vineri, la solicitarea ministrului Sorin Cîmpeanu, că elevii care au de susținut examene naționale pot veni la școală fizic, chiar dacă localitatea în care se află are o rată de incidență a cazurilor de COVID mai mare de 3 la mie.

Cookies