ARHIVA B365

Bucureştiul, în circuitul internaţional al turneelor de tenis pentru persoane cu dizabilităţi

Evenimentul este organizat de Fundaţia Licinium în colaborare cu Federaţia Româna de Tenis (FRT) şi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu scopul de a crea un nucleu de tineri cu handicap ce practică tenis de câmp la nivel de performanţă şi este desfăşurat sub sloganul Performanţa nu are limite, performanţa nu cunoaşte handicap!

Anul 2015 este an preolimpic iar obiectivul Bucharest Open Wheelchair Tennis este să susţină calificarea a cel puţin unui sportiv român la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016, potrivit organizatorilor.

Meciurile se vor juca la Centrul Naţional de Tenis din Bulevardul Pierre de Coubertin, Bucureşti. La ediţia de anul acesta vor participa 42 de sportivi din 13 ţări, ce vor concura la trei categorii: Men (30 jucatori), Women (7 jucatori) şi Quad (5 jucatori). Wheelchair Tennis aplică aceleaşi reguli ca şi tenisul clasic, singura diferenţă fiind că mingea poate lovi pământul de două ori.

Printre jucătorii prezenţi la turneu se numără nume sonore ale sportului alb practicat de persoane cu dizabilităţi cum ar fi Mariska Venter, jucătoare din Africa de Sud şi ocupanta locului 19 internaţional sau italianul Luca Arca, locul 44 internaţional. Românul Flavian Crăciun, locul 58 internaţional, este unul dintre cei 4 jucători din România care activează în turnee internaţionale şi care participă la concursurile din circuitul internaţional cu obiectivul de a se califica la Olimpiada din 2016, se arată în comunicatul de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button