Bucureștiul fără un patinoar public. Sume actualizate pentru refacerea Patinoarului ”Mihai Flamaropol”. Ce urmează acum

10 nov. 2022
313 Afișari
Bucureștiul fără un patinoar public. Sume actualizate pentru refacerea Patinoarului ”Mihai Flamaropol”. Ce urmează acum

Indicatorii tehnico-economici pentru refacerea şi modernizarea Patinoarului artificial „Mihai Flamaropol” au fost actualizaţi în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei, notează Agerpres.

CGMB a modificat o hotărâre aprobată în 2013, iar valoarea totală a investiţiei a fost actualizată la 226.553.880 lei cu TVA, dintre care lucrările de construcţie şi montaj vor reprezenta 148.453.230 lei.

Potrivit referatului de aprobare, patinoarul va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9.500 mp, cu o capacitate de 3.100 de locuri, inclusiv VIP.

Bucureştiul este singura capitală europeană fără patinoar pentru competiţii

Pe 1 noiembrie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma că indicatorii tehnico-economici pentru înlocuirea elementelor metalice din zona superioară a Patinoarului Flamaropol vor fi actualizaţi la următoarea şedinţă a CGMB. El menţiona că municipalitatea are bani pentru aceste lucrări, care vor fi scoase la licitaţie.

„Şi aici am găsit o situaţie foarte încâlcită. Lucrările au fost sistate, pentru că au existat neînţelegeri între Primărie şi firma care a câştigat executarea lucrărilor. S-a descâlcit, a trebuit să facem o expertiză, pentru că nu s-a lucrat un timp şi toată structura a rămas neacoperită. Din fericire, expertiza asta ne-a spus că structura de rezistenţă ţine. Tot ce trebuie să înlocuim sunt elementele metalice din zona superioară, deci trebuie ca în următoarea şedinţă de Consiliu General să intrăm cu actualizarea indicatorilor financiari pentru această investiţie şi imediat după să ieşim în achiziţie publică pentru execuţie. Avem banii, nu vreau să dau un termen acum, peste trei – patru luni o să pot”, preciza edilul general, într-un live pe Facebook.

Îți recomandăm și:

Cookies