Bucureștiul este lider la infectări cu tulpina britanică de COVID

18 feb. 2021
85 Afișari
Bucureștiul este lider la infectări cu tulpina britanică de COVID

Bucureștiul este lider la infectări cu tulpina britanică de COVID, înregistrând 26 din cele 45 de noi cazuri.

Alte 45 de infectări cu tulpina britanică de COVID au fost descoperite în urma secvenţierilor virusului, Capitala fiind pe primul loc în ceea ce privește numărul de cazuri.

Din cele 90 de probe analizate de specialiștii MedLife în perioada 3-11 februarie, aproape jumătate au fost pozitive, fiind vorba despre un un procent în creștere față de alte eșantioane.

Potrivit sursei citate, mutațiile caracteristice tulpinilor provenite din Africa de Sud sau Brazilia nu au fost identificate deocamdată, fiind depistate însă până acum 79 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie, dintr-un total de aproximativ 500 probe analizate.

Bucureștiul este lider la infectări cu tulpina britanică de COVID

„Dacă în urmă cu două săptămâni anunțam că prevalența cazurilor identificate cu tulpina britanică este de 26,6% pe lotul analizat la acel moment, acum procentul aproape s-a dublat, 50% din probele analizate în lotul curent conținând tulpina B1.1.7, cunoscută ca având originea în Marea Britanie. Considerând că eșantionul analizat este reprezentantiv, datele confirmă dinamica anticipată în rundele anterioare de secvențiere și faptul că, cel mai probabil, această tulpină a devenit deja varianta dominantă în marile orașe ale țării, urmând, cel mai probabil, să devină tulpina cu cea mai mare frecvență în următoarele 3-5 săptămâni la nivel național”, a spus Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, derulat de MedLife.

România este printre țările UE în care predomină varianta britanică a coronavirusului.

Astfel, România ar fi printre primele țări din Uniunea Europeană în care predomină varianta britanică a coronavirusului. Pe de altă parte, este de precizat faptul că, deși rata de transmitere a noii tulpini este una ridicată, păstrarea unui platou în ceea ce privește numărul de cazuri înregistrate zilnic și diminuarea numărului de cazuri grave în secțiile de ATI sugerează că măsurile luate de autorități, respectiv carantinarea pe zone în funcție de prevalența locală a infectărilor, au funcționat și probabil vor trebui menținute în continuare”, a spus Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, derulat de MedLife.

Cele 90 de probe au fost analizate în perioada 3-11 februarie de la pacienți din diferite orașe ale țării: București – 26 de cazuri, Brăila – 1 caz, Galați – 2 cazuri, Timișoara – 6 cazuri, Cluj – 3 cazuri, Focșani – 1 caz, Ploiești – 1 caz, Pitești -1 caz, Turda – 1 caz, Tg. Jiu – 2 cazuri, Vaslui – 1 caz.

Cookies