Bucureștiul este la un pas de relaxarea măsurilor. Prefectul Capitalei spune ce se întâmplă cu restricțiile în momentul în care rata de infectare o să scadă sub 3,5 la mie

25 apr. 2021
159 Afișari
Bucureștiul este la un pas de relaxarea măsurilor. Prefectul Capitalei spune ce se întâmplă cu restricțiile în momentul în care rata de infectare o să scadă sub 3,5 la mie

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat pentru postul de televiziune B1 TV, că la nivelul municipiului București rata de infectare de duminică era de 3,68 cazuri la mia de locuitori. Rata de infectare este în scădere cu 0,26 față de ziua precedentă, și sunt șanse să ajungă „poate chiar” luni sub 3,5 cazuri la mia de locuitori, potrivit News.ro.

Bucureștiul este la un pas de relaxarea măsurilor

Prefectul Capitalei a declarat că în momentul în care Bucureștiul va înregistra o rată de infectare sub 3,5 la mia de locuitori se vor relaxa unele măsuri. Mai exact, programul operatorilor economici se va modifica, iar sălile de fitness vor fi redeschise la interior.

„Rata de incidenţă este de 3,68 astăzi, deci coboară, uşor-uşor, spre 3,5. Deocamdată, măsurile de siguranţă sanitară sunt aceleaşi pe care le-am aplicat şi până acum”, a spus Alin Stoica, la B1 TV.

„În următoarele zile sau poate chiar mâine (n.r. – luni, 26 aprilie), este posibil ca rata de infectare să ajungă sub 3,5 cazuri la mia de locuitori. În momentul în care vom ajunge sub 3,5, atunci programul operatorilor economici va fi până la 21 în toate zilele şi vor putea fi deschise şi sălile de fitness în interior”, a menţionat Prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei spune ce se întâmplă cu restricțiile în momentul în care rata de infectare o să scadă sub 3,5 la mie

Alin Stoica spune că autoritățile se vor întâlni „imediat” ce se observă că rata de infectare scade sub 3,5 la mia de locuitori, pentru a relaxa restricțiile privind deplasarea persoanelor şi programul agenţilor economici.

Prefectul Capitalei a ținut să precizeze că o rată de incidență de 3,5 la mie nu este mică și că oamenii nu trebuie să se relaxeze.

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că, deşi pare o rată mică acum, nu sunt puţine cazuri. Pentru că, de fapt, ce e peste 3 este o rată mare, care pune presiune pe sistemul sanitar. Nu trebuie să ne relaxăm şi să considerăm că deja lucrurile sunt roz, pentru că nu sunt”, a spus Alin Stoica.

„Vedem că, deşi rata de incidenţă scade, avem foarte mulţi oameni internaţi în stare gravă şi foarte gravă în ATI, sunt foarte mulţi intubaţi.”, a completat Prefectul Capitalei.

Cookies