Bucureștiul este deschis să ajute refugiații din Ucraina, anunță primarul general Nicușor Dan. Mesaj de solidaritate, în deschiderea ședinței CGMB

25 feb. 2022
331 Afișari
Bucureștiul este deschis să ajute refugiații din Ucraina, anunță primarul general Nicușor Dan. Mesaj de solidaritate, în deschiderea ședinței CGMB

Primarul general al Bucureștiului a adresat un mesaj în deschiderea ședinței CGMB în care anunță că Primăria Capitalei este deschisă și la dispoziția Guvernului pentru a susține cu ajutor refugiații. Nicușor Dan a afirmat că în acest fel Bucureștiul adresează un mesaj de solidaritate cu Ucraina.

„Suntem într-o situație exceptionala, avem un război la granita României. Vreau să adresez un mesaj de solidaritate si vreau să asigur că primaria din Bucuresti este deschisă si la dispozitia administrației centrale pentru tot ce înseamnă eventuali refugiati si alte lucruri care țin de aceasta chestiune”, a declarat Nicușor Dan, într-o declarație scurtă de la începutul ședinței de Consiliu General.

Tancurile rusești au intrat astăzi în capitala ucraineană Kiev, iar pe teritoriul României au început de ieri să sosească regugiați. Ministrul Apărării a declarat, joi, că România este pregătită să primească 500.000 de oameni în 6 tabere care vor fi instalate pe teritoriul României, în județele din estul țării.

În paralel, organizații umanitare din București au anunțat, pe grupurile de prietenie de pe Facebook că strâng ajutoare pentru refugiați.

Cookies