Bucureştiul este cel mai poluat oraş al Europei

de:
26 mai 2011
0 Afișari
Bucureştiul este cel mai poluat oraş al Europei

38 de micrograme de particule de poluare pe metru pătrat de aer. Adică de aproape 4 ori mai mult decât limita maximă admisă de Organizaţia Mondială de Sănătate.

„Asta înseamnă că, în loc să avem într-un an 100 de tone de praf pe kilometru pătrat , avem 400 de tone de praf pe kilometru pătrat. Asta poate fi o cuantificare mai uşor de priceput. Asta înseamnă că suntem deficitari la capitolul spaţii verzi, pentru că spaţiile verzi sunt antidotul împotriva prafului”, explică Niculae Rădulescu, preşedinte ECO Civica, citat de Realitatea TV.

Datele despre poluare au fost colectate timp de trei ani, din 25 de oraşe din 12 ţări membre ale Uniunii Europene.

„Poluarea este un factor major care generază crize necontrolate ale bolii, criză de sufocare, care nu este controlată cu medicaţie, care aduce pacientul mult mai frecvent la spital şi care presupune internare de urgenţă”, spune Florin Mîhălţan, medic pneumolog.

Locuitorii Capitalei sunt pe jumătate resemnaţi cu situaţia, dar edilul şef al Capitalei este optimist. „Ce să fac cu praful? Gata. I-am dat drumul: spăl în continuare. De la 10 străzi au ajuns 20 de bulevarde, o să ajung la 60 de bulevarde”, a spus primarul Sorin Oprescu.

Cookies