Bucureștiul e sub nămeți, iar firmele de deszăpezire și instituțiile locale, amendate cu sume infime

de:
18 ian. 2016
1 Afișari
Bucureștiul e sub nămeți, iar firmele de deszăpezire și instituțiile locale, amendate cu sume infime

UPDATE Firmele de deszăpezire din București au fost din nou amendate cu 5.000 lei pentru că nu au curățat de zăpadă artele principale și secundare din București. 

De asemenea, Admnistrația Străzilor, instituție subordonată municipalității, a primit o amendă de 2.000 lei pentru că nu a curățat parcările pe care le administrează. Primarul general, Răzvan Sava, a anunţat sancţiuni similare şi pentru ALPAB şi Administraţia Cimitirelor, în cadrul comandamentului de luni după-amiază. 

„Cer instituțiilor primăriilor să își deszăpezească și să acționeze cum s-a discutat. Vreau să deszăpeziți și să lucrați cum v-a fost indicat în programe”, a solicitat Răzvan Sava care a adăugat că, în perioada imediat următoare, vor fi deszăpezite staţii,e RATB şi intrările în şcoli. 

„Insist sa se actioneze cu prioritate pe arterele secundare, trotuare, treceri de pietoni, statii si refugii RATB. Maine incep scolile, iar arterele unde sunt institutiile de invatamant sau alte obiective de interes
public trebuie deszapezite”, a declarat Primarul General Razvan Sava.

168 de asociaţii de proprietari, avertizate să cureţe zăpada

Inspectorii Directiei de Control din cadrul Primariei Capitalei au avertizat astazi 362 de persoane juridice, dintre care 168 de asociatii de proprietari pentru ca nu au curatat de zapada si gheata trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea. Controalele inspectorilor vor continua şi in zilele urmatoare.

Totodata, operatorii de deszapezire din toate sectoarele Capitalei au declarat ca au stocuri suficiente de materiale antiderapante si ca, odata cu scaderea temperaturilor, vor aplica tratamente antipolei, in special in zona rampelor, pantelor si podurilor. In paralel, se vor desfasura si operatiunile de degajare a zapezii de pe arterele principale, informeaza municipalitatea intr-un comunicat. 
Reprezentantii ApaNova au declarat ca s-a intervenit in 50 de zone cu acumulari de apa, s-a degajat zapada din dreptul gurilor de scurgere, iar echipele de interventie sunt in continuare in teren.

In ceea ce priveste Adminstratia Strazilor, echipele de interventie au remediat o mare parte din semafoarele defecte, din 27, 8 fiind inca in lucru.

Trei echipe mobile ale Directiei de Asistenta Sociala vor incepe in aceasta seara, incepand cu ora 19, distributia de ceai, supa calda si haine groase pentru persoanele fara adapost care nu doresc sa mearga in centrele sociale, in prezent in aceste centre fiind cazate 249 de persoane.

Primaria Capitalei atentioneaza proprietarii de cladiri sau spatii comerciale ca au obligatia de a inlatura zapada depusa pe trotuarele din fata imobilelor pe care le detin. Conform articolului 12, anexa 1 a HCGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligatia sa inlature zapada, gheata si turturii formati in perimetrul cladirilor pe care le detin, in maxim 24 de ore de la incetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligatii se sanctioneaza cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice si de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Pentru eventuale probleme generate de inghet sau ninsoare, Primaria Capitalei pune la dispozitie numerele de dispecerat 0800.800.868 si 021.9844.

Totodata, Primaria Capitalei adreseaza un apel bucurestenilor sa sesizeze la aceste numere de telefon prezenta pe strada sau in scarile blocurilor a unor persoane fara adapost, pentru ca acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei.

Cookies