Bucureștiul devine ușor ușor o junglă urbană. Buruienile au invadat Capitala, dar ele ascund doar mizerie și dăunători 

20 aug. 2021
204 Afișari
Bucureștiul devine ușor ușor o junglă urbană. Buruienile au invadat Capitala, dar ele ascund doar mizerie și dăunători 
Bucureștiul devine ușor ușor o junglă urbană. Buruienile au invadat Capitala, dar ele ascund doar mizerie și dăunători 

Bucureștiul devine ușor ușor o junglă urbană, cel puțin asta o demonstrează imaginile dezolante din mai multe zone ale orașului. Buruienile și vegetația în exces au invadat Capitala, însă ele ascund doar mizerie și dăunători cum ar fi rozătoarele și țânțarii.

Bucureștiul, cunoscut drept Micul Paris în trecut, ajunge să arate mai mult ca o jungă urbană, plină de buruieni, gunoaie și șobolani. Mai multe zone din Capitală, inclusiv parcuri importante, au ajuns să arate dezolant, iar problema este împărțită și jonglează între atribuțiile Primăriei Capitalei și primăriile de sector.

ALPAB ar trebui să se ocupe de administrarea lor

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, cunoscută drept ALPAB, este autoritatea locală care ar trebui să rezolve problema, însă locuitorii se plâng că nu pare să facă față. Mai mult, o serie de primari de sector au cerut să administreze ei parcurile din zonele lor, dacă PMB nu poate. Clotilde Armand a vrut să voteze recent un proiect în CL S1 prin care cerea în administrare parcurile Cișmigiu și o mare parte din Herăstrău.

Imaginea din august 2021 arată Bucureștiul într-o postură deplorabilă, cu buruieni care cresc necontrolat, gropi ilegale de gunoi ad-hoc, apărute aproape peste noapte și din ce în ce mai multe imagini și filmări cu șobolani. Bucureştiul se transformă, și nu în bine.

Bucureștiul, amenințat de buruieni și gunoaie

Una dintre cele mai afectate zone este Calea 13 septembrie, la o aruncătură de băț de Palatul Parlamentului. Aici, în fața Academiei Române, imaginea este una de coșmar cu iarba netunsă și bălăriile înalte de un metru.

Nici în parcurile din Sectorul 1 lucrurile nu stau mai bine, mai ales că iarba a rămas în continuare netunsă în ograda lui Clotilde Armand.

Bucureștiul este un oraș care are potențial să devină un oraș magnet la nivel european, dar există niște probleme pornind de la trafic, aglomerație, pornind de la problemele de poluare.

Cred că deja exemple de bună practică în dezvoltarea urbană au început să apară în România și cred că ne putem uita spre orașe ca Oradea, Cluj, orașe în care lucruile se întâmplă și proiectele se stabilsec pe termen de 8-10 ani, a explicat Grațian Mihăiescu, expert dezvoltare urbană, pentru Digi 24.

Radu Mihaiu, apel la adresa PMB

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a făcut recent un apel la adresa Primăriei Capitalei de a transmite parcurile pe care nu le poate întreține către primăriile de sector.

„Să transmită aceste parcuri către primăriile de sector care pot face lucruri. Ei mă ceartă pe mine pentru că eu sunt primar de sector. Dar administrarea lor se află la ALPAB, care repet, nu se poate ocupa de ele. A dovedit că nu se poate ocupa de aceste parcuri. Să ni le transmită nou”, a transmis primarul.

 

Cookies