Bucureştiul, de râsul lumii în ghidul Vuitton

de:
29 aug. 2011
0 Afișari
Bucureştiul, de râsul lumii în ghidul Vuitton

La fiecare ediţie, ghidul este însoţit de hărţi practice şi clare, care îl transformă într-un instrument util pentru fiecare turist. Completate în fiecare an, ghidurile îşi dovedesc utilitatea atât pentru turişti şi oameni de afaceri, cât şi pentru locuitorii oraşelor prezentate. Pentru a surprinde atmosfera oraselor, Casa Vuitton apeleaza de obicei la jurnalişti, scriitori, artişti, personalităţi, care îşi împărtăşesc propriile amintiri cu privire la oraşul pe care îl îndrăgesc.

În anul 2009, când ghidurile au marcat 10 ani de la apariţie, primul loc între cele 32 de oraşe prezentate de prestigiosul ghid, a fost ocupat de Bucureşti, urmat de Glasgow, Lausanne, Palermo, Manchester şi Saint- Tropez. De altfel, soprana Angela Gheorghiu a fost aleasă pentru a povesti câte ceva despre Capitală (calătoriile sale către şi dinspre Bucureşti).

Însă la capitloul indicaţii, în limba engleză, aflăm citind cu atenţie, că trăim, dacă este să traducem „liber” într-un oraş dezordonat: „This is a shifting, disconcerting city”.

Un oraş a cărui emblemă este Casa Poporului! Palatul CEC şi Casa Centrală a Armatei? Ambele sunt „splendidly obese”, se arată în ghid, descriere care s-ar traduce prin splendid de obeze sau splendid de grobiene.

Citeşte mai mult pe EVZ.ro

Cookies