Bucureştiul, codaş în ochii investitorilor străini

de:
26 oct. 2010
0 Afișari
Bucureştiul, codaş în ochii investitorilor străini

Analiza a fost realizată de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield ai cărei reprezentanţi au intervievat manageri din cadrul a peste 500 dintre cele mai mari firme din Europa. Conform studiului, pe primele trei poziţii ale clasamentului celor mai bune oraşe europene pentru afaceri se află Londra, Paris şi Frankfurt. Faţă de anul trecut, Bucureştiul a căzut de pe poziţia 30 pe locul 35, fiind devansat de Helsinki, Moscova, Oslo, dar şi de Bratislava, oraş nou introdus în analiză.

Defalcat pe criterii de evaluare, Bucureştiul se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte transportul intern şi internaţional, accesul către alte pieţe, poluarea şi calitatea vieţii şi la mijlocul clasamentului european ţinând cont de climatul guvernamental sau disponibilitatea şi costul spaţiilor de birouri.

Capitala a primit calificative mai bune în ceea ce priveşte infrastructura telecom, dar costul cu angajaţii rămâne principalul punct forte al Bucureştiului, comparativ cu restul oraşelor analizate. Chiar şi la acest capitol, Capitala a căzut de pe locul 1 pe locul 5 în opinia managerilor chestionaţi, care consideră că, raportat la munca prestată, se pot obţine costuri mai mici cu angajaţii din Varşovia, Istanbul, Bratislava şi Lisabona, faţă de Bucureşti.

Cookies