Bucureştiul, cel mai apreciat oraş din România pentru condiţiile de muncă

de:
24 nov. 2010
0 Afișari
Bucureştiul, cel mai apreciat oraş din România pentru condiţiile de muncă

Potrivit cercetării citate de Săptămâna Financiară, cei mai mulţumiţi de condiţiile de locuit sunt românii din oraşele mari. Bucureştenii sunt cei mai nemulţumiţi de acest aspect al oraşului lor, 30% dintre respondenţi declarând că nivelul de trai este sub fie sub medie, fie foarte slabe.

Situaţia se roteşte când vine vorba de satisfacţia privind locul de muncă. Bunăoară, 47% dintre bucureşteni apreciază că piaţa muncii oferă condiţii peste medie, spre deosebire de locuitorii oraşelor mici şi mijlocii care consideră, doar în proporţie de 14% condiţiile de muncă din oraşele lor.

Bucureştenii sunt cei mai nemulţumiţi şi în legătură cu îmbunătăţirile aduse mediului înconjurător, 60% indicând lipsa acestora, faţă de doar 35% dintre locuitorii celorlaltor oraşe. Bucureştiul stă prost şi la capitolul apartenenţei la comunitatea locală. 63% dintre locuitorii Capitalei spun că nu împărtăşesc acest sentiment, faţă de 27% din locuitorii oraşelor mici şi mijlocii şi 29% dintre respondenţii din oraşele mari din provincie. Studiul pune lipsa de apartenenţă locală în cazul bucureştenilor pe seama migraţiei populaţiei spre Capitală.

Cel mai mult, pe locuitorii Bucureştiului îi nemulţumeşte infrastructura (39%), corupţia (37%) şi lipsa locurilor de muncă (37%). În restul oraşelor din România, problema locurilor de muncă este cea mai acută, fiind semnalată de 61% din respondenţi.

Cercetarea GfK relevă că Bucureştiul este apreciat ca loc unde merită să lucrezi, cu potenţial bun de dezvoltare, servicii medicale şi condiţii de educaţie bune. Pe de altă parte, locuitorii săi spun că este mare nevoie de transport public mai bun, parcări şi drumuri, securitate, curăţenie şi un mediu înconjurător sănătos.

Cookies