ARHIVA B365

Bucureştiul, cel mai AGLOMERAT ORAŞ din Europa. Prinde de asemenea un loc în TOPUL MONDIAL

BUCUREŞTI, cel mai AGLOMERAT ORAŞ din EUROPA. Bucurestiul se afla pe locul 5 in topul celor mai aglomerate orase din lume, cu un indice de congestie de 50%, in 2016 acesta crescand cu 7% fata de 2015, potrivit unui studiu publicat de producatorul olandez de sisteme de navigatie prin GPS TomTom. Cea mai aglomerata zi din 2016 a fost 5 decembrie, iar bucurestenii petrec in medie 57 minute pe zi in plus fata de conditii normale de trafic si 218 ore in plus pe an.

In medie, bucurestenii petrec cu 50% mai mult timp in trafic decat in conditii normale de circulatie. La orele de varf situatia este si mai grava, dimineata pierzand cu 90% mai mult timp in trafic decat in conditii normale, iar seara cu 98% mai mult.

Pe primul loc in clasamentul TomTom se afla Mexico City, cu un indice de congestie de 66%, in crestere cu 7% fata de 2015.

Pe locul doi se afla Bangkok, cu un indice de congestie de 61%, in crestere cu 4% fata de 2015.

Pe locul trei se afla Jakarta, cu un indice de congestie de 58, pe locul 4 se afla Chongping, cu un indice de congestie de 52%, in crestere fata de 2015 cu 14%.

S-a ajuns intr-o astfel de situatie deoarece Primaria Capitalei, Primariile de sector, Politia rutiera si Ministerul Transporturilor nu si-au facut treaba in ultimii ani.

Studiul a fost realizat după ce TomTom a contorizat traficul pe tot anul în 390 de oraşe din 48 de ţări din jurul lumii.

BUCUREŞTI, cel mai AGLOMERAT ORAŞ din EUROPA. Moscova, care a obţinut acum locul 6 în timpul orelor de vârf, a fost mai sus în top anul trecut, dar congestia din trafic s-a mai redus de când oficialii oraşului au implementat noi reguli de parcare.

Topul celor mai aglomerate oraşe la nivel global

 1. Mexico City, Mexico
 2. Bangkok, Thailand
 3. Jakarta, Indonesia
 4.  Chongqing, China
 5. Bucharest, Romania
 6. Moscow, Russia
 7. Istanbul, Turkey
 8. St. Petersburg, Russia
 9. Zhuhai, China
 10. Santiago, Chile
 11. Guangzhou, China
 12. Shijiazhuang, China
 13. Shenzhen, China
 14. Los Angeles, U.S.
 15. Beijing, China

BUCUREŞTI, cel mai AGLOMERAT ORAŞ din EUROPA. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button