Bucureștiul, cel mai accesibil oraș din Europa pentru persoanele în scaune cu rotile

de:
05 mart. 2020
2 Afișari
Bucureștiul, cel mai accesibil oraș din Europa pentru persoanele în scaune cu rotile

Raportul „Cele mai prietenoase orașe cu persoanele în scaun cu rotile din Europa” arată care sunt destinațiile europene cele mai potrivite pentru a găzdui persoanele cu dizabilități.

Studiul s-ar putea dovedi a fi foarte util pentru persoanele cu nevoi speciale de mobilitate care vor să își stabilească următoarele destinații de vacanță.

Printre elementele care s-au luat în considerare la întocmirea clasamentului sunt scările din apartamente, dimensiunea camerelor, lățimea coridoarelor și prezența rampelor de acces în imobile.

Pentru studiu, platforma HomeToGo a folosit o baza de date cu peste 17 milioane de proprietăți puse pe piață în Europa de marii furnizori de spații de închiriat, inclusiv Airbnb și Booking.com. În studiu au fost incluse doar orașele cu peste 500.000 de locuitori.

Bucureștiul a obținut cel mai mare scor general. 11,4% dintre proprietățile listate fiind accesibile pentru scaunele cu rotile. Sofia și Sarajevo ocupă pozițiile doi și trei cu scoruri de 10,41% respectiv 10,20%. La coada clasamentului se află Copenhaga. Capitala Danemarcei a obținut un scor de 3,25%, în timp ce media europeană este de 7,7%.

Cookies