Bucureștiul are un nou traseu pietonal. Parcul și casa I.C. Brătianu, redeschise pentru ochii curioșilor

10 oct. 2021
4975 Afișari
Bucureștiul are un nou traseu pietonal. Parcul și casa I.C. Brătianu, redeschise pentru ochii curioșilor
Bucureștiul are un nou traseu pietonal. Parcul și casa I.C. Brătianu, redeschise pentru ochii curioșilor. Sursă foto: Captură/ stirileprotv.ro.

Un nou traseu pietonal chiar în centrul Bucureștiului. Parcul și așezămintele I.C. Brătianu au fost redeschise pentru ochii curioșilor, după multă vreme.

Bucureștiul are un nou traseu pietonal. Parcul și casa I.C. Brătianu, redeschise pentru ochii curioșilor. Traseul a fost redeschis după multă vreme.

Parcul și casa I.C. Brătianu, redeschise pentru ochii curioșilor

Începând de vineri, 8 octombrie 2021, bucureștenii pot să traverseze o zonă din mijlocul Capitalei, chiar prin Casa Brătianu.

Până în anul 2012, Casa Brătianu din Capitală a fost unul dintre sediile Bibliotecii Naționale a României.

Casa Brătianu reprezintă una dintre cele mai faimoase construcții de tip neoromânesc, însă a fost lăsată de izbeliște în ultimii zece ani.

Recomandăm și: În Piața Victoriei, fix lângă Guvern, era cândva Palatul lu’ Beizadea Vițel sau “Prăjitura din Capul Podului”, o clădire senzațională din București în care își aveau biroul Ionel Brătianu și Titulescu

Aflat chiar în sufletul Capitalei, micuțul parc I.C. Brătianu leagă două zone vitale ale Bucureștiului: Piața Amzei și Bulevardul Dacia.

Bucureștiul are un nou traseu pietonal. BONUS: Trebuie să treci chiar prin casă

Traseul pentru trecători începe fix din Piața Amzei, iar curioșii care vor să viziteze locul trebuie să treacă mai întâi chiar prin interiorul casei I.C. Brătianu. Până în anul 2012, Casa Brătianu a fost un sediu pentru Biblioteca Națională a României.

Prin imobil se ajunge la Parcul I.C. Brătianu, ce are ieșire la Bulevardul Dacia.

În această locuință a stat I.C. Brătianu în ultima perioadă a vieții sale. Acest așezământ a fost lăsat prin testament pentru Biblioteca Națională a României. Însă, după ce sediul bibliotecii a fost mutat, casa a fost lăsată de izbeliște și a fost închisă vreme de un deceniu. Un traseu există și în interiorul casei și este marcat cu săgeți galbene.

„Vizitatorii pot să vadă sala de lectură a așezămintelor Brătianu. Accentul și atenția este atrasă de fresca aurită pe care o vedem în fața noastră. A găzduit colecțiile speciale ale Bibliotecii Naționale a României. Practic, era vorba de 650.000 de volume.”, a declarat Ruxandra Miuti, Biblioteca Națională a României, potrivit știrileprotv.ro.

Elisa Brătianu, soția ministrului liberal, a gândit amenajarea parcului. De asemenea, aceasta este cunoscută și pentru promovarea iei românești.

Bucureștiul este plin de spații valoroase, dar care au fost lăsate de izbeliște și care au căzut pe mâna oamenilor ce nu știu și nu vor să aibă grijă de ele. Un bun exemplu este Grădina Alhambra. Citește mai multe aici: La Alhambra, în București, se joacă de zor “Scandal”. Arhitecții spun că publicul e în pericol, Primăria a oprit șantierul, investitorii se apără.

Cookies